arkadaşlar yaklaşık 6-7 aydır evimde bu keratayla yaşıyorum. sokakta gördüm çok oyuncuydu aldım eve aldığım günden beri en kaliteli mamalarla besliyorum, bir sürü oyuncağı var. veteriner kontrolünü eksik etmiyorum kısırlaştırmasını yaptırdım şuan 12 aylık kısır bir erkek.
ama ben yalnız yaşıyorum sabah işe gidiyorum akşam dönüyorum gün içinde sıkılıyor mu evde ne yapıyor hiçbir fikrim yok bazen acaba onu tutsak mı ediyorum diye üzülüyorum sokakta daha mı mutlu olur acaba diye düşünüyorum sizin de düşüncelerinizi öğrenmek istiyorum
Bu konuda uzman birisi olarak cevap vereyim.
Öncelikle 2.5 senedir evde kedi beslediğimi ifade etmek isterim.
Kediler çok oyuncu olurlar, özellikle dişiler.
Ancak kedilerin canı; maması, suyu ve tuvaleti varsa bir de oynayabileceği birkaç oyuncak varsa sıkılmaz.
Kediler doğada uzun süre kimseye muhtaç olmadan yaşayabilen canlılar.
Ancak; ev şartlarına alışmış bir kedi; sokağa gönderildiğinde kısa sürede hasta olur ve ölme riski ile karşı karşıya gelir.
Eve giren kediler, dışarının risklerini ve tehlikelerini unutuyor.
Arabalar, mama bulma zorluğu, diğer kediler ile etkileşimde zayıf kalma ve dayak yeme sonucu aç kalabilme, arabanın motorlarına kaçabilme gibi...
2.5 sene önce bir kedi aldım ve annesini köpek parçalamıştı.
Yaklaşık 9 ay önce de bir kedi kan işiyordu onu tedavi edip eve aldım.
Şuan ikisi gayet iyi ve sağlıklı bir şekilde yaşıyorlar.
Gel gelelim soruya; sokakta yaşayan kedilerin hepsi hasta ve ortalama yaşam ömürleri 6 sene.
Evde bakılanların ortalama ömrü ise; 16 sene.
Aradaki farklar umarım anlaşılıyordur.
Asla dışarıya göndermeyin.
Benim büyük kızımın erkek kardeşi yaklaşık 1 sene evde bakıldı.
Ona bakan kişi, kızgınlaştığında dışarıya salmış ve beni aradığında kedinin kafasının üzerinden (ne yazık ki...) araba geçtiğini söyledi.
O an dedim ki; keşke o kediyi de ben alsaydım. Ben asla dışarıya çıkarmam kedileri. Camdan bakar, kuşlara bakar zaman geçirirler.
Merak etmeyin, öyle de düşünmeyin.
Onlar halinden memnun. Tosuncuk da çok tatlı.
Size bu yazıyı yazarken, büyük kızım kuyruğunu ağzıma sokmaya çalışıyordu

sıkılmaya geçtim doğası değişir tembelleşir erken ölür , ev müstakil ise dışarı yolunu aç o zaten gelir gider
Bir konuda bilgi sahibi değilsek, susmayı neden bilmeyiz?
Sokakta yaşayan kedilerin ortalama ömrü; 6 sene.
Evde yaşayan kedilerin ortalama ömrü; 16 sene.
Sakın bu şekilde yapma, sokak kedilerinin çoğunda bulunan bir hastalıktan dolayı bir arkadaşımın kedisi geçenlerde bu şekilde öldü, googledan bakabilirsin kedi hastalıklarına. Bu seçeneği unut. Zaten bir süre sonra ya araba çarpar ya hastalıktan gider, sokağa salmandan farksızdır.
Aynen öyle hocam, sokağa kediyi salmak; kedinin ölmesini kolaylaştırmak.
merhaba vicdanen rahatsız olmanız güzel bişey ama kediler sıkıldıkça oynayacak birşeyler mutlaka bulur. bu sözümü yanlış anlamayın. eğer binada oturmuyorsanız yada giriş katta v.s oturuyorsanız salın sokağa ırk olmadığı için kimse çalmaz

ama hemen bırakmayın önce bir kaç kere birlikte çıkın evini tanısın ve ezberlesin sonra siz kovsanızda gitmez
Sakın sokağa çıkarmayın, zaten evde beslenilen can; en pahalı fiyat biçilen kediden pahalı gelir insana.
Şahsen 1 ev 1 araba verseler, kedimi (kızımı) vermem, veremem.
Çünkü bana alışkın, beraber uyur beraber uyanırız.