saturn_ixii adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben o yerleşim kısmından hiç verim alamadım. Oradan reklamını yaptığım videoya benzer video seçtim, benzer kanal seçtim, 1-2 hafta bekledim ama olmadı. Yani adwordsun istatistiklerinde o yerleşimden değilde ziyaretçinin çoğu "diğer"den gelmiş görünüyor. O yüzden arama, konu hedefi veya kitle hedefi daha faydalı geldi bana.
Benzer kanaldan ziyade benzer video seçimi daha sağlıklı olmaktadır. Seçimlerimizi yaptığımız içeriklerin yayınlanma tarihleri dahi önemlidir. Örnek veriyorum siz 2 yıl önce yayınlanmış 100k izlenme almış bir videoyu hedeflediniz adı benziyor diyerek üstelik bu video ilgili aramada en üstte çıkıyor fakat o videoyu şuan izleyen yoksa reklamınız görünmeyecek anlamına gelir. Arama yaparak içeriğe ulaşan kullanıcı farklıdır direk anasayfasındakileri izleyen izleyici farklıdır. Arama yaparak bir şeyler izleyen izleyiciyi düşünmek kısa vadede çok az izlenme getirir bize. O yüzden popüler kanalların yeni attığı benzer başlıklı videolarını hedef almanız nokta atışı olacaktır. Evet çok detaylı ama verdiğimiz emeğin karşılığını alıyoruz bu şekilde