Benzeri bir durumu forumda konusunu açarak sormuştum.

Kango multix 6 ileri araç aldım. Aldığımda km vs herşeyin fotoğrafı vardı. Lastik disk cam filmi (o zaman yasak değildi) iç temizlik, koltuk döşeme vsvs. tüm bakımlarını yaptırdım.

2.vites tekleme yapıyordu turbo arızası var dediler (bir arkadaş) sanayiye gittim arıza bulamadılar. Uzun yola çıktık Kızılcahamam'da turbo patlattı araba ankarada yaptırdım. Sonra geldim muayene zamanı orhanlıdaki istasyonda muayene girdik. Aracın kmsi düşürüldüğünü öğrendim.

İnsan soğuyunca soğuyor işte orada şalter attı. Aradım galeriyi arkadaş böyleyken böyle arabayı iade edeceğim. Adam kem küm yaptı. Sonra arabayı iade almayacağını söyledi (işte yanlış kişiye çattığını bilmiyor ) Gittim tüm masraflarımı detaylı olarak çıkarttım. Sonra araştırdım ki garanti vermek zorundalar bilinçli kusurlu araç satmanın hapis cezası bile varmış. ortalama 30 a aldığım arabayı 4 küsür masrafla 34 e geri iade ettim.

İade sürecinde ARABULUCULUK hizmetinden faydalandım. Sonra arabayı ilana koymuş adam tüm bakımları yapılmış tertemiz 35 e sattı arabayı.

Ben olsam o parayı ondan kuruşu kuruşuna hatta benim masraflarımla birlikte alırdım.

Şimdi galerici diyecek ki e ben nerden bileyim böyle olduğunu. O zaman o işi yapmayacaksın. Ben şahıstan arabayı niye almıyorum galerisin bakımını yaptırmışsın diye senden gelip alıyorum o zaman zararını ziyanını sen düşüneceksin.