Sonunda problemi çözdüm. Burada yardımcı olmaya çalışan herkese anlatabilmek ve bundan sonra sıkıntı yaşayacaklara ön ayak olabilmek için tecrübemi paylaşmak isterim.

Öncelikle şu anda sayfam ile ilgili GTmetrix ve Pagespeed Insight verileri şu şekildedir;

İlk olarak @Novi; 'ye çok teşekkür ederim. Gerçekten problemle saatlerce ilgilendi. Uzaktan bağlantılar ile sorunu çözmeye çalıştı. Ancak sonunda problemin server kaynaklı olduğunu düşünerek hosting firması ile konuşmamı önerdi. Aslında burada kafamda bir yeşil ışık yandı. Akabinde çözüme çok hızlı bir şekilde kavuştum.

Bu işlemleri yaparken ortalık bir miktar karışmıştı. Geldiğim noktada admin paneline bile giremiyordum. Çözmeye çalışırken birçok yol denedik ve içinden çıkılamaz bir hal aldık. Digital Ocean üzerinden 1 hafta önceki yedeği geri yükledim ve son 1 haftada siteyi hızlandırmak için yaptığım bütün değişiklikleri sıfırladım. Sanırım bu süreçte eklediğim bir kod bütün süreci alt üst etmişti.

Akabinde WP Rocket eklentisini etkinleştirdim. GTMetrix verileri %76-78 aralığında çıkmaya başladı. Sonrasında sitemde bulunan tüm imajları sıfırlayıp Photoshop ile boyutlayarak görselleri yeniden attım. Böylelikle bir miktar daha hız kazandım. GTMetrix verileri %85 civarına geldi. Fakat hala daha almış olduğum hatalar js sıkıştırma ve görsel optimizasyonu ile ilgiliydi.

@Novi; 'nin server kaynaklı sorun uyarısı aklıma geldi. Biraz araştırmaya başladım. Anladım ki Cache eklentileri aslında hosting firmasına göre değişiklik gösterebiliyor. Örneğin WP Rocket eklentisi bize WP Engine kullanmamızı öneriyor. Yani WP Rocket Digital Ocean ile uyumlu olmayabilirdi. Fakat WP Rocket'i kapatıp The Fastest Cache eklentisini aktif ettiğimde de geldiğim ortalama ve aldığım hata mesajları aynı kalıyordu.

WP Rocket'i tekrar aktif edip yanına bir de Autoptimize eklentisini kurdum. İkisi bir sanki birbirlerinin eksiklerini kapatıyor gibi çalışmaya başladı. GTmetrix ve Pagespeed Insight verileri aynı düzeye geldi. İkisi de yaklaşık %89-90 civarı bir oran veriyordu.

Bu sever WP Rocket'i etkisiz hale getirip The Fastest Cache eklentisini tekrar aktif ettim. Autoptimize eklentisi ise yine ek olarak çalışıyordu. Ve Bingo! %93-92 ortalamasına geldim. Aldığım tek hata "Leverage browser caching" hatası. Muhtemelen o da yaptığım ayarlar sonrasında cache temizliğini henüz yeni yapmamdan kaynaklı. Cache yapmaya başladıkça bu oran yükselecektir.

Şu anda web sayfam istediğim hızda çalışıyor. Eğer olumlu ya da olumsuz bir gelişme olursa sizlerle tekrar paylaşacağım.