hedwing adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
arkadaşlar yaklaşık 6-7 aydır evimde bu keratayla yaşıyorum. sokakta gördüm çok oyuncuydu aldım eve aldığım günden beri en kaliteli mamalarla besliyorum, bir sürü oyuncağı var. veteriner kontrolünü eksik etmiyorum kısırlaştırmasını yaptırdım şuan 12 aylık kısır bir erkek.
ama ben yalnız yaşıyorum sabah işe gidiyorum akşam dönüyorum gün içinde sıkılıyor mu evde ne yapıyor hiçbir fikrim yok bazen acaba onu tutsak mı ediyorum diye üzülüyorum sokakta daha mı mutlu olur acaba diye düşünüyorum sizin de düşüncelerinizi öğrenmek istiyorum
Merhaba.

3 kedi buyutmus birisi olarak az da olsa tecrubelerimi anlatmak isterim.Kediler yasadiklari ortama adapte olurlar.Eve alisinca evden cikmak istemezler ve korkarlar.Ayrica kisirlastirma sonrasi biraz daha sakin bir hayat yasarlar.Tabiki 3 kedinin karekteri cok farkliydi.Butun kediler ayni diye genelleme yapiyorum.Ancak ev ortamina alisinca avlanmak ve yemek bulmak zor olucaktir.Tabi eve giren sinek gorurlerse cildirirlar.

Konuyu cok uzatmadan asilari tamamsa evde bakilan kedi yaklasik 12-15yil arasi yasar.

24 saatten fazla yalniz birakmamak gerek.Hele ki hergun oyun oynuyorsaniz zaten belli zamanlarda oyun oynamak istiyecektir.Mesela benim kedim aksam yemeginden sonra kilerin onune gidip miyavlamaya baslar..Butun oyuncaklari kilerde.