forumda y jenerasyonundanim. yani pek cok arkadasin dogmadigi zamanlari da hatirliyorum. hep boyle degildi. son iktidar ile birlikte sacma bir kultur ortaya cikti. atara atar gidere gider kulturu... diklenmeyi dik durmak zanneden bir nesil yetisti. dik durmak hakli oldugunda hakkini savunmaktir. artik hakkini hukukunu bilmeyen her yerde diklenen cahil bir nesil var. efendilik agirbaslilik hosgoru sozlukten cikti. yizyillarin ezikligi son 17 yilda lumpen bir agresiflige donustu. slogan ve aforizmalar idare ederek, ideolojisi ve altyapisi olmadan rol calarak agiz kalabaligi yaparak demogoji yaparak prim yapiliyor.
bunun tek bir nedeni var. toplumun buyuk kisminin cahil olmasi. halk cahil olunca atarlanan ve demogoji yapan adamlari bir sey biliyor bir gucu var saniyorlar. maalesef bu durumun kisa surede duzelme ihtimali de yok. efendi gibi konusan adama oy vermemek, efendi gibi konusan calisani ezmeye calisma, efendi gibi rica edebi dikkate almamak cok ciddi bir hastalik. bu ulkede sesini yukseltip cingar cikarmadan isleriniz maalesef yurumuyor. ie cirkeflesmek atar yapmak ses yukseltmek gerekiyor.
mesela gecende marketteyim, koca markette tek kasa acik. 10-15 kisi sira olmusuz. ben normal bir sekilde bir kasa daha acmak mumkun mu dedim. kasiyer elbette dedi telefob acti. 10 dakika daha gelmedi ikinci kasiyer. bir teyze bir cingar cikardi. bagirdi markete yaptiklari ise fiyatlara saydi sovdu. bu bagiris 30 saniye surdu. kosarak aslinda kasiyer olmayan reyon gorevlisi kasayi acti. yani bagirmazsaniz, rica ederseniz seyine takmayanlarin ulkesi burasi.