Kolay kolay bir marka hakkında kötü yorum yapmam ama bu
freelancer.com tabir yerindeyse "dini imanı para" olan bir firma. İnanılır cinsten değil hemde, Her şeye para kesiyorlar, misal sizden %10 aldıklarını sanıyorsunuz ya o koca bir yalan, çünkü parayı hesabınıza göndermeden önce kur dönüşümü yapmak zorundasınız ve o kur nasıl bir kursa artık, banka kurları hak getire. Ne hikmetse tam da %5' e tekabül ediyor. Yani sizi aptal yerine koyup komisyonu %10 gibi gösteriyor ama aslında %15.
Bazı projelere teklif verebilmeniz için ingilizce yeterlilik sınavını geçmeniz gerekiyor. Ki bu sınav tabiki parayla, orada her şey parayla zaten. Tabi sınavı ana diliniz ingilizce olsa bile ilk seferde geçemiyorsunuz çünkü 300 saniye'de 40 soru çözmek zorundasınız. Yani her 7.5 saniyede bir soruyu çözmüş olup çoktan öbür soruya geçmiş olmalısınız

)
Edit--
(Mailime yanıt verdiklerinden ötürü ve bu konuda ki endişemi giderdiklerinden ötürü bu ksımı sildim.)
Bir diğer enteresan olay;
Tam 30 tane projeye teklif vermişim 20 gün içinde; bunların hepsi de gerçek projelere benziyordu, yani spam proje olduğunu sanmıyorum aralarında, her nekadar spam-fraud oranı yüksek olsa da...
Döndüm baktım her birine kime verilmiş projeler diye. 30'da sıfır. Kimseye verilmemiş, yani o projeleri açan 30 adamın hiç biri kimseye vermemiş projeyi, süreler geçmiş gitmiş. Hal böyle olunca acaba
freelancer.com kendisi de arada fake proje mi açıyor diye düşünüyorsun tabi.