Zaman hem çok acı hem korkutucu bir eylem ve durum. Hayatımızı altüst eden ve hem an yeni bir ana gebe gelişen bir ağır iş makinası gibi insan denilen aciz ama kendini acziyetinin binbir katı güçlü gören varlık ile Rus Ruleti oynayan mekanizmanın kendisi. Eylem dedim çünkü fiziksel bir akış söz konusu. Ama öyle basit bir okyanus yada bir şehri yerle bir eden deprem gibi yada bir ülkeyi lavlar altında bırakan bir yanardağ gibi değil. Bir metrapolün kaos ve gürültüsünden daha karmaşık insanın o kozmopolit iç dünyasını bir göklere çıkaran bir yerin dibine sokan tanımlamaya dahi kelimelerimin yetmediği azizlikte bir eylem. Hem gezegenleri paramparça etmeye gücü yetecek kadar güçlü hem de dünyanın kendi etrafında döndüğünü zanneden insanı felç edip yataklara kitleyecek kadar etkili bir araç. R10 olarak araçlara alışkınız. Ama bu Ahrefs gibi falan Google algoritması ile entegre bi araç fana değil. Ne Google tanır ne de Yandex. Ne insanı tanır ne de insanlar onu tam olarak bilir. Bir durum dedim çünkü akışkan olduğu kadar da durağan. Güçlü bir çınar gibi sarsılmaz ve kökleri derin mi derin geçmişe dayanan bir durum. Mekanın boyutunu belirleyen ve anlaşılması imkansız ötesi bir dehliz. Aslında edebiyatta güzellemeler düzüldüğü kadar da sevimli değil. Acı ve korkutucu. Antipatik ve itici. Beni çok ütkütüyor. Ya sizi?