Merhaba değerli forum üyeleri,

Daha önceden satış yapmaya başladığıma dair bir konu açmıştım, yaklaşık 2-2.5 aydır satış yapıyorum. Mağaza açmak isteyenler için çok püf noktaları söyleyeceğim.

1- Hepsiburada benim kategorimde 28 gün vadeli çalışacağımızı söylemişti, buraya kadar bir sorun yok. Daha sonra sattığım ürünlerin komisyon,kargo paylaşım, işlem ücreti vs. bu hafta ki alacağımdan düştü. Yani ben bir ödeme için 28 gün bekliyorum vadesi bu hafta fakat bu haftaki sattığım ürünlerin komisyonları da hak edişimden düşüyor. Yani ödeme vadesi 28 değil 60-70-90 gibi sürelere gidebiliyor. Burada büyük bir yanılgı yaptıklarını düşünüyorum.

2- Ödemeleri 5-6 gün en az geciktirebiliyorlar.

3- Satıcı desteğine talep açarsanız bu taleplerin yanıtlanma süresi 10-15 günü bulabiliyor.

4- Sıfırdan ürün girişi yapmak isterseniz minimum 1 ay beklemelisiniz onay için.(Ürün onaylarını sanırım pentagondan yapıyorlar.)

5- Sattığınız ürünler 30 TL altı ise 2.99+kdv kargo paylaşım ödüyorsunuz, üzeri ise desiye göre faturalandırılıyor.(Müşteri eğer 50 TL üzeri alışveriş yaptıysa. Yapmadıysa kargo müşteriye ait oluyor.)

6- Sürat, PTT, Aras, Horoz Lojistik, Yurtiçi Kargo ile çalışıyorlar.

Mağaza açarken bu hususlara çok dikkat edin, mağazayı açmak bir dert ürün satmak ayrı dert, ödemeyi almak ayrı dert, anlayacağınız. HEPSİBURADA nasıl zengin oluyor diyenlere; İŞTE BÖYLE ZENGİN OLUYOR.