Selamlar,
Seçim sonrası herkesin konuştuğu gibi bende bir kaç düşüncemi paylaşmak istedim. Şu anda bir çok çalışma ile doları aynı kurda tutmaya devam ediyoruz fakat bu sadece seçime kadar süreceğini düşünenlerdenim. Sonrasında dövizin alıp başını gideceğini düşünüyorum. Peki siz dövizin artmasını ister miydiniz?
Ben kesinlikle dövizin artmasından yanayım. Dolar olsun 10-20lira. Euro olsun 25-30lira. Bu millet sürekli olarak tüketim yapmakta. Malı var fakat fazlasını istiyor, bir üst modelini alıyor. Milletçe artık bir tüketime dur dememiz gerektiğini düşünüyorum.
Türk milleti bir savaşta iki de cebinde ki para eksildiğinde kendine geliyor. Seçim sonrasıda ülkenin düşeceği kriz sonrasında halk artık birbirinden kopmadan her şeyden artık nasibini alacak ve sonunda kenetlenecektir. Artık kendi sorunlarımızı düşünerek üretime geçeceğimizi düşünüyorum. Artık halkımız da üretimi arttıracak ve tüketimin de aynı oranda azalacağını düşünüyorum. Benim düşüncelerim açıkçası bunlar, siyasetten çok çok iyi anladığımı söyleyemem ve ekonomi alanında da aynı düşüncelerim. Nacizane düşüncelerim böyle, bu tarz düşünmeyen arkadaşlarda yorumlarını dikkatli şekilde yaparak tarafımı eleştirebilirler.
Allah sonumuzu hayır etsin.
Seçim sonrası doların ne olacağını bilmiyorum ancak şöyle bir yorum yapmak istiyorum, doların artmasını isterim demişsiniz böylelikle ülke içerisinde milli ürünler ortaya çıkar demişsiniz ancak düşünemediğiniz şöyle bir konu var: Ülkemizde bulunan birçok büyük firma ithalat veya ihracat yapmakta. Kişiler tarafından yapılan alışverişler hep dolar üzerinden hesaplanmakta. Kişi nezlinde evet engellemeye yardımcı olur ancak büyük firmaların borçları dolar artışıyla katlanır ve ekonomide büyük yeri olan bu büyük firmalar yavaş yavaş batışa doğru gider. Neden mi? Çünkü 1 dolar 5 ₺ iken olan 25.000₺, 1 dolar 6₺ olunca 30.000₺ yükselecek. Büyük şirketler anlaşmalarında dolar üzerindeki değişikliği genelde sözleşmeye yansıtmazlar. İki taraf içinde olumlu bir etken, dolar düşerse borçlu anında ödeme yapar, dolar artarsa alacaklı fazla para kazanır. Bu nedenle düşüncenizin yanlış olduğu kanaatindeyim.
Ayrıca doların artmasıyla birlikte yatırımlar tamamen duracak ve ekonomi dahada kötüye gidecektir. Bunun sebebi ise yatırımcıların parasını riske atmamalarıdır. Sizin 1.000.000₺ olduğunu varsayalım. Bununla gidip risk alıp yatırım yapmayı mı düşünürsünüz yoksa dolar alıp yükselişini bekledikten sonra bozdurmayımı düşünürsünüz? Faiz içinde geçerli bu...
Bizim yapmamız gereken ülke çapında yatırım yapmak ancak betona değil, teknolojiye... Şöyle dünya devlerine bir göz atın, hepsinin kendi milli ürün veya markaları bulunur. Bu devletler felaket para kazanırlar. Apple : Amerika, Xiaomi : Çin, Mercedes : Almanya
Bizimde böyle olmamız gerekiyor.
Son olarak milletçe bir eksikliğimizi daha görüyorum, reklam yapmak... Bizde reklama verilen para genelde çöpe atılan parayla eşdeğer tutulur. Dünya çapında büyük satış yapmış olan firmalara veya tanınmış olan firmaların reklam verme çabalarına bir bakın adeta birbirleriyle yarışıyorlar. Dandik bir stres çarkı birle patent sahibine dünyanın parasını kazandırdı. Reklam olmasa bunu kim alır ki?
Neyse sabah sabah yeterli