patlıcan 15 TL 30 yaşındayım hayatımda ilk defa böyle bir fiyat gördüm. Doların artmasını en çok isteyenlerdenim fakat üretim dediğimiz şey öyle kolay olmuyor. ara mamül ve hammaddede dışa bağımlı bir ülkeyiz. dolardaki artış ayakta durmaya çalışan sanayiyi iyice çökertecektir. Bu nedenle inşallah artmaz.
Kalkınmayı bize okulda (İktisat Fakultesi) tarımdan başlayarak aktarmışlardı. Gelişmekte olan bir ülke olarak tarımsal üretimin azlığı, tarımda istihdam edilen nüfusun düşüşü, tarım üretici firmaların sayısının giderek azalması işsizliği tetikliyor. Yani ülke olarak kalkınacaksak öncelik tarım, tarımda kendi kendine yeten bir ülke olduktan sonra arz fazlasını ara mamül olarak piyasada işlemek, buda istihdamı destekleyecek ve tarımsal nüfus tekraren sanayiye kayacak. Sanayinin artmasıyla yeni hizmet sektörleri piyasaya çıkacak ve kalifiyeli üniversite mezunu işsizlerin sayısı azalacaktır.
Bu iktisadi ütopyadır

Türkiye de şöyle işler.. Dolar artsın kendimiz üretelim. Tamam hadi üretelim... Ne üreteceğiz araba lastiği, ne lazım kauçuk, nereden alacaz ? dışardan, ne lazım dolar, üretim maliyeti yüksek. Piyasa fiyatı çok daha uygun, o zaman dışardan ithal edelim ne gerek var