Soru başlıkta belirtilmiştir. İsterseniz biraz açayım.

İnsan beyninin nasıl çalıştığını merak ediyoruz ve inceliyoruz araştırmalar yapıyoruz.
Öldükten sonra beyni incelenen insanlar vardır. Bunlardan birisi Albert Einstein. Beyninin incelenmesini istemiştir bilim uğruna. Hatta çoğunluğa göre farkılıklar bulunmuştu.

50 kişiyi öldüren bir terörist yaşayacak!

Düşünebiliyor musunuz? Hayır düşünemiyorsunuz tek tek herkesin başına gelirse belki düşünmeye başlarız ancak iş işten geçmiş oluyordur bilimsel olarak böyledir bence.

İdam edilmeyecek ve sanırım ömür boyu hapis cezası da almayabilir alsa bile ölene dek delikte çürüyeceğine kimse emin olamaz.

Madem suç işledi öldürmek onlar için sıradan bir şey, bizlerde eğitimle bilimle bu sorunu aşmalı ve yine onları kullanmalıyız. Panzehir üretmek için yine zehrin kendisi kullanılır...

Beyinlerini açarak incelenmeli ve bu onlar öldürülmeden yapılmalıdır ölürlerse beyinleri de pek bir işe yaramaz. İşin bilim yönü böyle.

Diğer taraftan düşünsenize açıp inceliyorsunuz tabii beyinde ağrı duyusu oluşmadığı için hastanın bilinci açık olacak. Doktor bey ne yapıyorsun? Doktor şöyle cevaplayacak; beynini inceliyorum sana tedavi bulmak için.

Hem bilimsel olarak hem vicdani olarak çözüm bulunmuş olacak. Beyninde sorun olduğu gerçeğiyle yüzleşen hastamız hapis yatarken düşüneceğinden çok daha fazlasını dakikalar içinde düşünecektir.

Hayvanlar yerine kadavralar yerine onlar incelenmelidir. Hiçbir suçu olmayan her şeyden habersiz olan hayvanlar denek olarak kullanılıyor. Kimse teröristlere hayvan bile diyemiyor eskiden olduğu gibi.

Teröristi özel kılan şey bizlere benzemesi mi, iki ayaklı olması mı, düşünebilmesi mi? Tam tersine bunlar onu çok daha kötüsü yapmaz mı.

Lütfen bilimsel olarak düşünün buna göre yorum yapın. Biz insanlar bir şeylere kafa yordukça işin içinden çıkamıyoruz bizler doğruyu yanlışı tartışırken her şey olup bitiyor ve istediğimiz gibi olmuyor.

Bizler olayın suçlusunun kimler olduğunu düşünürken o terörist kafayı yastığa koyacak ne öldürdüm be nasıl yaptım be şöyle nişan aldım böyle vurdum diyerek mutlu şekilde uykusunu alacak.
Ama hiçbir suçu olmayan kişilerin aileleri bugün değil hiçbir zaman rahat uyuyamayacak ve bizler suçlu arıyoruz!

Atsınlar hapse nasıl yargıladık ama iyi verdik cezasını desinler. İnsanın kendisini kandırması ne kolay değil mi. Herkes doğru bir iş yaptım diyecek çünkü sürüye uyuyorsun ve her zaman yapılan şeyi yapıyorsundur.
10 yıl yatar sonrasında ben ne büyük günah işlemişim der belki, belki bizler insan olarak kendimizi böyle kandırabiliriz. Suç işlemeye meyilli olan kişilere örnek olmuştur kimse bir daha böyle bir suç işleyemez!

Ülkeleri yok edecek silahlar geliştirelim insanlar açlıktan ölüyorken domates bulamıyorken çok daha masraflı olan herkese yetecek hatta uzaylılara bile yetecek kadar silahı satalım
Sonra tek bir kişi suçlayalım ama unuttuğumuz şey şu ki tek bir suçlu varsa bile tek bir gün yoktur.

Şimdi gideyim biraz pubg oyunu oynayayım ve insanların aynı anda nasıl hem zeki hem salak olabildiğini düşüneyim.