debro adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tecrübe ettiğim fikirlerimi söylüyorum. Bilgi amaçlıdır yani bağlayıcılığı yoktur. İş mahkemeniz ile ilgili şahidiniz ve delilleriniz var ise hakkınızı alabilirsiniz. Malesef ülkemizde sizin gibi binlerce insan ekmek parası diyip bel büküyor. Emeğini alamayınca ve eşşek gibi çalıştırılıncada buraya kadar diyip işi bırakıyor ve en azından geçmiş haklarını aramanın peşine düşüyor. Biraz dava uzun sürer duruma göre ama genelde işçiler alıyorlar. Muhasebecisi olduğum firmadan biliyorum. Lakin personel dosyanızda daha önceden hakkınızda tutulmuş tutanaklar vs var ise (İşe geç gelme, işi aksatma vb gibi ve savunma ekleriniz) o zaman işiniz epey zorlaşır. İyi bir avukata ihtiyacınız olabilir.

Diğer konu ile ilgili açıkcası pek bir fikrim yok.Ne olabileceğini tahmin edeyim. Delilleriniz sağlamsa bişey olacağını zannettem. Kaldıki sizi yıldırmaya çalışıyorlar sanırım. Bilir kişi hesapları inceler. Sitelerin geçmişine bakar zannımca. Sizin hesabın kodları onların haber sitelerinin arasında varmı. Eğer yoksa ve siz onların hesabından bir ödeme almamış iseniz zaten beraat edersiniz. Sonra karşı taraf birde hakaret davası açar tazminat talep edersiniz.

Lakin sorun bilir kişnin ne kadar bu konulara vakıf olduğu. 10 yıl önce kadar yaşadığım bir olayda Gmaile kayıtlı posta adresi ile ilgili verileri soruşturmamı yürüten savcı microsoftan talep etmişti. (Daha sonra Googleden talep etmiş google vermemişti o zaman sene 2008) Mahkemede hakim bana telekom kayıtlarında bunlar varmı ordan istesek bu kayıtlar çıkarmı diye sormuştu. Kesin soru çalmış fetöcüydü bunlar )

Eğer işi bu kadar uzatırlarsa ise inşallah mahkemelerde karşına bu işlerden anlayan adamlar çıkarda haklılığını daha kolay ispat edersin. Mahkemelere git gel dert anlatmak zor iş. Aylarca sürer. Eksik evrak 6 ay, bilirkişi 6 ay, inceleme için 6 ay sonraya ertelenmesine diyee gider.

Ama haklı iseniz sonuna kadar sabredin ve uğraşın.

teşekkür ederim ilginize hiç bir tutanağım vs yok şahitlerim delillerim avukatım herşeyim sağlam... adsense konusuna gelincede 120 tl bir para kazanmışlar sitelerinden ben sitelerimden 2300 tl kazanmışım google bu bilgileri asla vermez. adsense hesabımı bilir kişi girip görebilir... inşallah sorunsuz atlacağım