Arkadaşlar çok merak ediyorum. Bu platformda gerek izlenme gerek like gerekse abona satışları oluyor. Adam gelip kanala 100K abone attırsa, videosunada 10K beğeni ve 100K da izlenme attırsa bu fenomen olabilir mi? arkadaşım söylemişti zaten çoğu kişi para ile izlenme alıp kanalı bir noktaya getiriyorlar insanların dikkatini çekitikten sonra para ile izlenmeyi kesiyorlar ve azar azar organik izlenmeye başlıyorlar. Bu mantık hep işler mi?
Başkasının lafına güvenmek hiç doğru değil. Hani o arkadaşların "satın alıp büyüyorlar" diyor da. Nerede görmüş. Ya da hangi kanal abone satın alıp büyümüş. Barış Özcan mı? Ruhi Çenet mi? Enes Batur mu? Bu kanallardan hiç biri herhangi bir şeyi satın alarak büyümemiştir.
ÖNEMLİ bir durum daha var. Youtube artık Yapay yollarla abone kasmaya çalışan kanalları kapatmakta ya da para kazanmasını kapatmaktadır. Ve bizim millet sağolsun bunu bildiği halde takır takır Abone satışı yapmaya devam etmekte. Yani birilerine abone satıp parayı cebine indirmekte, yani *********** yapmaktadır.
Şöyle bir durum daha var. Aramızda (yani bu forumda) satışı yapıpta bu tarz bilgilerin ortaya dökülmesinden feci halde rahatsız olanlar da var. Daha geçengün abone satışının sakıncalı bir durum olduğunu yazdım bi konuda. Bi adam gelip 1-2 durumu bahane edip üyeliğimin 6 ay banlanmasını talep etti. Bizim Türk milleti bu tarz şeylere bayılır. "Başkası kazanmasın sadece ben kazanayım" kafası var maalesef. Çok üzücü, çok acı. Allah akıl fikir versin.
Sonuç : Ben şahsen Youtube da 3 adet kanal yönetmekteyim ve hiç bir zaman abone satın almadım . Sadece video yükledim ve algoritmaya uygun başlık etiket vs. girdim. Şu an çok şükür youtube dan çok iyi bir gelir elde etmekteyim. Siz siz olun abone satın almayın.