Bahsettiğim olay yazılımsal olarak yapılabiliritesi. Kullanıcı deneyimleri yapay zeka algoritmaları ile birleştirilip taklit edilebilir. Tabi bu insan gücü, zaman ve bilgi gerektiren bir olgu. Yapılan bir çalışmayı göstereyim.
https://thispersondoesnotexist.com/ buradaki kişilerin hiçbirisi gerçek bireyler değil. Bünyesindeki bir sürü fotoğrafı kullanarak yeni fotoğraflar oluşturuyor. Ayrıntılarına girmek istemiyorum zaten sunucu barındıran veri merkezleri (vpn, vps, proxy...) kullanarak Youtube beğeni, izlenme olaylarının yapılması saçma bir durum. Orta seviye sunucu yönetimi ile uğraşan birisi dahi bütün veri merkezlerinden gelen bütün bağlantıları algılayabilir. En basitinden residential proxy gerekli. Cihazların hepsinde sim card olması ve mobil bağlantı kullanması muhtemel. Bu sayede operatörün telefona verdiği ip adresi her mobil bağlantı yenilendiğinde değişecek dolayısıyla bazı filtrelerden kaçabilecektir. Google'ın da büyük bir mobil operatörün bütün ip aralıklarını blackliste alamayacağı için yakalanma olasılığı düşük olacaktır. Yapılabilirlik meselesinden çıkarsak, yapılacak çalışma ve bu kadar gelişmiş bir sistem Youtube beğeni, abone satışı için değer mi? Maliyetini karşılayacak mıdır? Programlama ile geçilmesi imkansız dediğiniz sistem de yazılım. Henüz yapılmadığı için imkansız demek doğru değil. İmkansız diye birşey yoktur.
İmkansız demiyorum hocam yapılır ama işte thread mantığı ve dediğiniz sim olayı sayesinde yapılıyor bu yöntem. Parasını fazlasıyla çıkarıyorlar ki 2 yıldır fix yemedi

Ben ilgi alanım ve işim olan youtube adına düşünüyorum. Diğer yöntemler için dediğiniz yöntemler selenium vs ile yapılabilir. Ama youtube artık görüntülenme de asla proxy saymıyor, residentiali bırak exlusive private bile düşüyor.(2 Hafta Önceki Güncelleme) Belki de sahte tık için en iyisi budur