Çok teşekkürler.
Vergi nosu için şirket açmanız gerekmektedir.
Çok teşekkürler.
YS alman için şirket veya vergi numarasına ihtiyacın yok. Gerçek kişi olarak da alabiliyorsunuz ancak satış yapacaksanız yaşınız da eğer 29 altındaysa(29 olduğundan emin değilim ancak o civarda) genç girişimci olarak şahıs şirketi kurabilirsiniz. (Avantajlarını araştırabilirsiniz belli bir miktara kadar belli bir dönem vergi ödemiyorsunuz, bağkurunuzu devlet yatırıyor vs. vs.)
Ys belgesi için evet öyleymiş. Çok teşekkürler.
Bulunduğunuz bölgedeki genç bir muhasebeciye gidin bir çayını için size bütün detayları anlatacaktır. Yani bende sen gibi araştırma yaptım birçok engel var sanıyordum ama adamlar bu işin erbabı olmuş herşeye bir çözümleri var yani işleri bu. Baya önce ben gittiğimde basit usul vergi mukellifiyeti için 500 kusur tl bir hesap çıkarmıştı. Kredi kartı vs istediğin zaman hesap yukarı çıkıyor. Ama şuan yeni yasayla biraz daha kolaylaşmıştır. 29 yaşına kadar senın yatırman zorunlu olan sgkya 900 tl yi devlet senin adına 1 yıl yatırıyor. Ve senelik yanlış hatırlamıyorsam 75.000 tl kadar vergi almıyor. Bu dediklerimi internetten yayınlanmış yasalar sayıları yanlış hatırlıyor olabılırım internetten araştırınız.
Hakkınızda hayırlı olur inşallah
Evet en iyi öyle yapmalı çünkü ipin neresinden tutarsam tutayım sonu gelmiyor hep bir yerden yeni şeyler çıkıyor. Çok teşekkürler.
İlk kez bağ-kur kaydı yapılacak kişiler için genç girişimci desteği altında 1 yıl bağkur primleri devlet tarafından ödeniyor. Ayrıca yıllık 75.000 TL'den 3 yılda toplam 225.000 TL'ye kadar gelir vergisinden muafsınız. Ancak gelire karşılık gider olarak fatura bulamazsanız kdv'yi ödüyorsunuz.
İlk kez bağkur olacak daha önce herhangi bir şekilde olmadı buna bi göz atıcam. Çok teşekkürler.