weble ilgili olmayan bir problem aslında, lakin iş yerinde şu sıra izin sıkıntım olduğu için gidip yüz yüze bir avukata danışamıyorum. Şimdi buradan öğreneceklerimle gidip izin alabildiğimde yüz yüze de görüşeceğim. Tahmini, muhtemelen değil de avukat olan varsa daha net yorumlar alabilirim diye düşünüyorum.
Yaşım 29, annemle babam ben 1 yaşındayken ayrılmışlar. Babam ben 1 yaşındayken almanyaya gitmiş ( Hem alman hem TÜRK vatandaşı )
Şimdi babamın zamanında işleri iyiydi lakin şuan iyi değil. Biz ise barışalı 2 yıl kadar oldu.
Almanya'da yaşayan kuzenimle bugün sohbet ederken bana bi fikir verdi, olup olmayacağı konusunda hiç bir fikrim yok. Evet, olay şöyle;
Babam bana resmi yol yada gayri resmi yollardan gerçektende para vermedi hiç. dediğim gibi 2 yıl öncesinde barıştık. Bu durumda ben hem Almanya devletine, hem babama dava açacakmışım, nafaka davası maddi ve manevi tazminat davası. Babam şuan maddi olarak hiçbir şekilde para gönderemeyeceği için bu tutarı devlet ödermiş. 18 yaşına kadar olan kısmı babasının durumu yoksa çocuk parası olarak devlet ödemek zorundaymış. kabataslak da bi hesap söyledi de, güzel tutar.
Bilen arkadaşlar ne der bu konuda? Yada benzeri bişey yaşayan oldumu?