Vhisne adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam yanlış anlamayın lütfen ama yorumlar tatmin edici aslında fakat elinizdekine değerli demediği için tatmin etmedi sizi sanırım elinizdeki yıllanmış değil son kullanma tarihi geçmiş bir şarap içmeye kalksanız midenizin alacağını sanmıyorum ki bu tür şaraplar yıllanmamış olsada keyifle içilebilen şaraplar değil ne yazıkki

Yıllanmaya uygun şarapların üstlerinde üzüm türleri yazar arkadaş saymış zaten ve genelde özel seri olurlar piyasa şarapları değil.

Yıllandırılacak şarabın mantar kısmı kaplamalı olur, yani siz bu elinizdeki şarabı açıp boşaltıp içine vişne suyu ekleyip tekrar mantarlayabilirsiniz ben yıllandırmak için alacaksam sizden açıp bakamam sonuçta 20-30 sene sonra açtığımda şırada çıkabilir

Mantar kısmıda fazla kararmamış sanırım dikine bekliyor şarap ? Yıllandırılan şaraplar yan tutulur mantara temas etmesi açısından hatta mantarda buna uygun seçilir gibi bir bilgiyede sahibim.

Ve bir dipnot daha bundan kesin emin değilim bu arada : Yıllanmaya uygun şaraplar bildiğim kadarıyla mahzende 3-4 yıl bekletilip ardından piyasaya sürülüyor denk geldiklerim hep öyleydi olmayadabilir ama
PSG 3.5 üst verdim. Şarabı döktüm kezzap içiyorum