Arkadaşlar öncelikle merhaba,
geçen yıl vefat eden abimden dolayı anneme ölüm aylığı bağlatmaya çalışıyoruz.
700 gün ssk primi 400 gün bağkur primi var.
işlemler için sıhhıye sgk ya gidiyorum bağkuru yatırırsanız olur diyorlar. sincan sgk ya gidiyorum 1800 gün lazım olmaz diyorlar 170 i arıyorum olmaz diyor tekrar arıyorum olur diyorlar. kafam çok karışık bana bu işten anlayan biri yardım etsin lütfen
Alo 170 diye adlandırılan hattakiler sıradan kişiler. Detay bilmeleri mümkün değil. Bu nedenle alo 170 ile ancak takip yapabilirsiniz işlemlerinizle ilgili. Konunuza gelecek olursak birçok detaya göre şartlar değişir. Farklı bilgiler veren yerlerdeki memurlardan biri detayı kaçırmış belli ki.
- Emekli Sandığına bağlı ya da Bağ-Kurlu sigortalının Ekim 2008den sonra ölmesi halinde en az 1800 gün prim ödemiş olması gerekiyor.
- Ekim 2008den sonra ölen sigortalının SSKlı olması halinde 5 yıldan beri sigortalı olması ve 900 gün prim ödemiş olması gerekiyor.
- Ölen Bağ-Kurlunun genel sağlık sigortası primi dahil tüm prim borçlarının ödenmiş olması gerekiyor.
- SSKlı sigortalının Ekim 2008den önce vefat etmesi halinde 5 yıl sigortalı olarak çalışmış olması ve en az 900 gün prim ödemiş olması gerekiyor.
- Bağ-Kurlu sigortalının Ekim 2008den önce ölmesi halinde 1080 gün prim ödemiş olması gerekiyo