Merhabalar

Normalde PHP ile kodlama yapmıyorum htaccess olayına pek hakim değilim ama bir iş geldiği için mecburen girmek zorunda kaldım kısaca hemen özetliyorum;

Sitede kullanıcılar mevcut bu kullanıcıların profil urlsi şu şekilde olması gerekiyor "siteadi.com/kullaniciadi" Kullanıcı adlarında Harf ve Rakamların dışında nokta(.) ve alt tire(_)'de mevcut olabiliyor.
htaccess dosyam şu şekilde;

<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine on
RewriteBase /
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f

RewriteRule ^search([/]*)$    /search.php [NC,QSA,L]
RewriteRule ^more/([a-z-_A-Z-0-9]+)$    /api/ajax/more.php?islem=$1 [NC,QSA,L]
RewriteRule ^media/([a-z-_A-Z-.0-9]+)([/]*)$    /media.php?media=$1 [NC,QSA,L]
RewriteRule ^page([/]*)([a-z-A-Z-0-9]*)([/]*)$    /page.php?page=$2 [NC,QSA,L]
RewriteRule ^([a-z-_A-Z-.0-9]+)$ /profile.php?nick=$1 [NC,QSA,L]
</IfModule>
Options +FollowSymlinksOptions All -Indexes

<IfModule !mod_rewrite.c>
ErrorDocument 404 /index.php
</IfModule>
en altta yer alan RewriteRule 'u kullandığım zaman sitenin anasayfasına girsem bile profile.php çalıştırıp nick bölümüne index.php yazıp kullanıcı profilini çekmeye çalışıyor benim istediğim urlde kullanıcı adı yoksa index.php varsa profile.php çalıştırsın onun dışında yukarıdaki gibi işte search gelirse search.php çalıştırsın gibi

bu satırı şu şekilde değiştirirsem "RewriteRule ^user/([a-z-_A-Z-.0-9]+)$ /profile.php?nick=$1 [NC,QSA,L]" sıkıntı yaşamıyorum ama bu sefer kullanıcı profil adresleri "siteadi.com/user/kullaniciadi" olarak açılmak zorunda kalacak ama bu şekişde değilde direk dizinden profile ulaşılması gerekiyor

///EDİT:

Birde şunu belirtmek istiyorum regex kalıbından noktayı çıkartıp ^([a-z-_A-Z-0-9]+)$ şu şekilde bir günceleme yaptığım zaman tüm URL'lerde hiç bir problem yok ama bu seferde kullanıcı adında nokta olan bir kişiye tıklandığında yani url şöyle olduğunda "siteadi.com/kullanici.adi" olduğunda Internal server error hatası veriyor ancak aynı regex kalıbında "siteadi.com/kullaniciadi" kullanıcı adında nokta olmayan birisinin urlsi sıkıntısız açılıyor