ne oldu kardeşim insan deilmiyiz biz
Hiç kimsenin şevkini kırmak istemem açıkçası. Sadece gerçekleri görmeniz için yazıyorum.
Şimdiye kadar Türkiye'de kaç tane arama motoru yapıldı sayısını ben unuttum. Geliyoo, gidiyoo, patlıyoo, uçuyoo vs. vs. Turkcell'in yaptığı arama motoru bile var yaani.
Siz "türkiyede özgün arama sitesi yok" dediğiniz için bu mesajı yazma gereği duydum. Turkcell'in yapmış olduğu arama motorunu kaç kez kullandınız? Kaç kez girip arama yaptınız? Hadi yaptınız diyelim açılış sayfanız yaptınız mı?
Arama motoru yapabilirsiniz, yapamazsınız demiyorum yapabilirsiniz ancak kim Google yerine sizin yaptığınız arama motorundan arama yapacak? Kimler yapabilir yani?
İlk önce kendinize "benim yaptığım arama motorunu insanlar neden kullanmalı" diye sorun ve bunun cevabını aldığınızda bu projeye giriş yapın.
Bu ülkede bir sitenin tutabilmesi için alternatif sitelerin ülke içerisinde engellenmesi gerekiyor ki böyle bir şey yapılmış bile olsa insanlar VPN'le delip geçeceklerdir ki zaten Google'ı bu ülkede engelleyemezler. Engelleyemeyecekleri tek site Google buna emin olun.