Konu uzun, forum webmaster forumu, burası da off-topic yani istediğimiz gibi tartışabiliriz

Kapitalist ülkeler insanların ülkesinden kaçmasını farklı yöntemlerle engeller. Örneğin benim şu an Türkiye'den kaçmam mümkün değil, oysa bir tel falan da yok. Kapitalizm şu anda baskın sistem olduğu için destek eylemi yoktur, zaten iktidarda olan bir düzenin eylemler gerçekleştirmesi mantık dışıdır, tıpkı tam donanımlı bir ordunun gerilla savaşına girmesi gibi.
Dünyada halkı kaçmasın diye sınırlarına tel örgü ören kapitalist ülke yok. Tam tersine oralara gitmek için millet birbirini yiyor. Kapitalizmi kötülemeyi "aslında en iyisi köyde yaşamak" diyen şehirli laflarına benzetiyorum. Kapitalizm kölelik düzenini yıkan sistemdir. Hayatınızda kapitalizmi destekleyen bir eylem gördünüz mü? Kapitalizm derneği? Göremezsiniz çünkü ihtiyacı yok. Konu uzun, forum webmaster forumu
Şu lafı es geçmişim; Kapitalizm kölelik düzenini yıkan sistemdir... Bunu ciddi söylediğinize inanmak istemiyorum açıkcası. Dünya kölelik tarihine bir bakın isterseniz.