cagataysahin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam merhaba,
öncelikle forexten uzak durmanızı tavsiye ederim bu bir
ikincisi paranızı faize atarsanız hiçbir şey kazanamazsınız paranız miktar olarak artar, alım gücü olarak aynı kalır. Benim paramın değeri aynı kalsın azalmasın da artmasın da risk de almam dersen faize yatır. basit mantıkla 50 TL'yi faize atarsan bir yıl sonra 60 TL olur. ama 1 kg etin fiyatı da şuan 50 ise bir sene sonra 60 TL'ye yükselir yani hiçbişey kazanamazsın

Borsaya gelecek olursak Türkiye borsasından uzak dur. Türkiye yatırım yapılacak son ülke. Ayrıca faizler bu kadar yüksek iken kimse borsaya girmez borsa da yükselmez. Hele ki seçim yaklaşıyor tonla para harcanacak
doların yükselmesine sebebiyet verecek bunlar önemli şeyler

Türk borsası mantıken ekonomi iyi gittiğinde yükselir. 1990'lardan bu yana Türk borsasına yatırım yapan birisi dolar bazında tek cent kar edemedi.

Yatırım tavsiyesi vermek doğru olmaz ama abd borsalarına yatırım yapmak en mantıklı hareket olacaktır. Yatırımını da haftalık aylık yapma yatırımcı değil basit spekülatör olursun.

Abd borsalarında temel mantık şu, borsa yükselmese de döviz yükseldiğinde kar edersin ve abd borsaları Türk borsaları gibi bi anda çökmez.
Zaten çökerse eve yiyecek stoku yap çünkü aç kalacaksın.

2012'de abd borsalarına yatırım yapan biri 100 lirasını 600 lira yaptı
Bu kadar yüksek getiriyi 2012-2019 arasında hiçbir yatırım aracı vermedi.

2012' de 100 lirasını dolara yatıran biri parasını 300 lira yaptı.

2012'de altına 100 lira yatıran biri parasını 250 lira yaptı

2012'de 100 lira faize yatırım yapan birisi parasını 200 lira yaptı
Çok iyi anlatmışsın hocam teşekkürler aydınlatıcı yorumun için. Aslında forexten kastım abd şirketlerinin hisselerine yatırım yapmak içindi. Bunu da ancak forexten yapabiliyoruz sanıyordum ancak yanılmışım Türk bankalarındaki borsa hesaplarıyla da abd hisselerine yatırım yapabiliyormuşuz dün öğrendim. Aynı şekilde bahsettiğiniz gibi abd hisseleri düşünüyorum uzun vadeli olarak. Yatırıp aydan aya grafikleri kontrol ediyim onun dışında unutayım diyorum. Bakalım. Teşekkürler tekrar.