koroglu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yorum için teşekkür ederim, açıkçası gece gece huzurumu kaçırmıştı. Bireysel hesap kullanıyorum ve zaten son bir ayda 2000-3000 TL kadar işlem yapılmıştır en fazla. Dikkat çekecek bir yanı sadece papara hesabımda olan parayı kendi banka hesabıma transfer ettim. Son zamanlarda forumlarda ve haberlerde gördüklerimden ötürü 1k-2k tl lik online cüzdan işlemlerimden bile korkar oldum, ticari amaç olmasa bile
Farklı bir şehirdeki arkadaşım için bir motosiklet alımında yardımcı olacaktım, parayı bana gönderecekti, ben motoru vekaletiyle satın alıp, onun şehrine götürüp teslim edecektim. Lakin hesap hareketlerindeki bu tek seferlik yükseklik, bankanın hesabımı incelemeye almasına sebep oldu. Açıklama kısmında bir şey yazmadığı için yaklaşık 6 iş günü hesabım ve o bankadaki kredi kartım blokeli olarak kaldı. Sonrasında açıldı, bu süreçte de 5-6 kez aranıp, yapılan işlemler için tek tek teyit alındı. Tarihleri soruldu, isimleri istendi, isimleri soruldu, miktarları istendi vs.

Bir de bankalarla görüşürken; eğer resmi olmayan İstanbul ya da Ankara numarasıyla arıyorlarsa mutlaka "Genel Müdürlük X Birimi'nden arıyorum" diye açıyorlar telefonu. Onları dinlemeye alışırsanız içiniz daha rahat bilgi paylaşımı yaparsınız.