Forumda e-book, videolu anlatım, seo paketi vs. vs. diye uzayıp gidecek hizmetlerden alıp aradığını bulamayan o kadar çok ki, bir hizmetten sonra beklentisinden daha yüksek fayda gördüğünde kendi isteğiyle veya hizmeti aldığı kişinin isteğiyle konu açması çok çok doğal.
Konuyu tamamen okumadım, hizmeti veren kişinin isteğiyle konu açıldığı söylenmiş. Bunda da hata göremiyorum. Herkes ticaret konularında onlarca referans yorum gösteriyor, bana göre bunlardan farkı yok. Olmayan bir şeyi yalan yanlış şekilde oldu olarak göstermek için açılmış konu da değil. Adam bir eğitim seti satmış, alan kişi çok faydasını görmüş, bu kişi ben de olsam bana "madem faydasını gördün rica etsem bununla alakalı bir konu açar mısın" dendiğinde hay hay der açarım.
İş başvurularında eskiden torpil diye geçen bir şey vardı ki bu başkasının hakkını yiyerek işe kabul edilme olurdu, şimdilerde network dediğimiz ki bu başkasının hakkına girmeden aleniyi beyan ederek bir adım öne geçmek oluyor. Peki hizmeti satan arkadaşın (yine konuyu tamamen okumadan yorum yapıyorum, konuyu açan arkadaşın istek üzerine konu açtığını farzediyorum) kendi için network oluşturmaktan başka yaptığı bir şey var mı?