KR@LKSK adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu teorilerin ciddiye alınması için ülkedeki tüm illerin gelişmiş, sadece Yozgat`ın geri kalmış olması gerekiyor. Ama Yozgat ayarında en az 20 il sayarım.

Mustafa Kemal Atatürk bu tarz işlerle uğraşıp ceza peşinde koşacak olsa Yozgat`ı köy yapıp komşu ilin ilçelerinden birine bağlar geçerdi. Ve yine Atatürk tarafından bu tarz bir ceza yoluna gidilmiş olsaydı, ondan sonra gelen hükümetlerin yarısından çoğu Atatürk düşmanı hükümetlerdi. Sırf inat uğruna Yozgat`a ekstra yatırım sağlarlardı.

BigSEO adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Rivayetlerle tarihi belirlemek imkansızdır. Ulu Önder'in bu şekilde bir hamle yapacağını sanmıyorum ki Cumhuriyet döneminde düşmanı şuan olduğu gibi fazlaydı. Her sevmediği insanlara bu şekilde yaptırım uygulasaydı işler ilerlemezdi. Bulunan yerin gelişmemesi biraz da insanlarıyla alakalı bence. Çünkü Yozgat gibi küçük illerde genelde dışarıya göç fazla olur böylece olduğu gibi kalır. Eğer Ulu Önder'i tam olarak anlamak istiyorsan İlber Ortaylı'nın Mustafa Kemal Atatürk kitabını okumanı öneririm.
softwareman adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam bence alakasız bir teori olmuş ki çünkü Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk adına bu şekilde bir eylemi senelerce devam edilmesi ki teoriniz doğru olsa bence sürdürülemezdi çünkü Akp başta olduğu süreç içerisinde şu anda iktidar olarak başta kim var ise ilk onun suçu sonra belediyenin ve gerekli merceklerin diyerek kendi fikrimi söylemek isterim.

Nerdeyse 100 yıllık bir anlaşma neticesinde bor çıkarması kesinlikle anlaşma gereği yasak olsada sözde reklamlarda 100 yıl dolmamış olmasına ragmen boron çamaşır tozunu bor madenlerinden Türkiyenin rezervinden çıkardık demeleri gibi saçma bir durum ile teziniz çürütülmüş olur.

Atatürkü sevmemek demek bunu bir şehre yüklenmesi demek değildir.
Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Google'da "Cumhuriyet'in cezalı şehirleri" ile ilgili bir arama yaptığımda bir çok haber sitesinde bu tarz bir söylenti bulunmakta.

Yaptığım bir kaç araştırmalarda ise Yozgat'a gelen siyasilerin çalışmadığı yönünde haberler var.

- NOT: Bu ceza Cumhuriyet döneminde verilip 50 yıl geçerli olduğu söyleniyor. Şu anda şehirin kalkınması için bir çok proje bulunmakta, gelip giderken sürekli görüyorum.

Bu teorileri ben üretmedim bu arada okuduklarımdan çıkardıklarım bunlar..