Selamlar,

Gazetecilik öğrencisiyim ve Erciyes'te okumaktayım. Bu mesleğe olan ilgim ve araştırma heyecanım beni sürekli olarak bazı şeylere itiyor.
Samsun > Kayseri yolculuğu ve Kayseri > Samsun yolculuğu yaparken Yozgat yolunu kullanmaktayız ve Yozgat'ın yıllar boyu halen gelişememesi dikkatimi çekmiş ve araştırmıştım. Araştırmalarım sonucu 2 teori bulmuştum.
1.teori: Mustafa Kemal ATATÜRK; Yozgat ilinde bir kızı ister ve Çapanoğullarının kızıdır bu. Çapanoğullarının Atatürk'ü sevmemesi, istememesinden dolayı bu isteğinin reddedildiği söyleniyor.
2.teori: Yozgat'a gelen Mustafa Kemal'i taşlamaları ve şehirde istememeleri ile alakalı...

Bu birinci teori Yozgat sitelerinde bulduğum teoriler olurken ikinci teoriyi ise çeşitli profesör, araştırmacılardan edindiğim bilgilerdir.

Bu sebeplerden birinden dolayı Yozgat'a ceza kesildiği ve hiç bir şey yapılmadığı söylenmekte. Bunu üniversitemde en önde gelen bir profesöre sorduğumda ise siyasi sorduğumu sanmış olacak ki "sen bu işleri fazla kurcalama" gibi bir cevap aldım.

Bunun sonrasında araştırmacı yönümü tutamamaktayım ve haftaya Yozgat bileti aldım ve Yozgat şehrinde, bir çok kişi ile görüşüp bu konu hakkında bilgisi olan yaşlılardan bilgi edinmek ve Yozgat Belediye Başkanı'na ulaşmaya çalışmaktayım böyle bir röportaj tadında bir video çekip, haber yapmayı planlıyorum.. Bu ve bununla ilgili bir çok konu ile alakalı videolar çekip YouTube kanalı açma fikride var aklımda...

İlk olarak bu konu hakkında bilgisi olan kişilerden yardım istiyor ve Yozgat'a gittiğimde bu araştırmaları yaparken her hangi bir sıkıntı yaşayıp yaşamayacağım hakkında yardımlarınızı talep ediyorum.

NOT: Mustafa Kemal'in ilkelerini, liderliğini, görüşlerini ve daha bir çok şeyini hayat felsefesi olarak adamış bir öğrenci kardeşinizim. Bu konuyu tamamen ortada ki bilgi kirliliğini kaldırmak ve doğru verileri tespit edebilmek amacıyla Yozgat'ı araştırmaya gidiyorum. Çeşitli haber sitelerinde, profesörlerin hazırladıkları yazılarda bir çok farklı şeyler bulunmakta. Kayseri - Yozgat arasında 2 saatlik bir yol var. Demiryolunun bile yapılmadığı söyleniyor Yozgat'a ki, TCDD girildiğinde Kayseri > Yozgat treni bulamaz Yozgat'ın dış kesimlerinde ki ilçelere trenlerin olduğu görülebilmektedir. Bu bilgi kirliliğini kaldırmak ve Atamıza yapılan karalamayı aklamak adına araştırmalar yapıyorum.

- Konu kesinlikle bir siyasi durum içermemektedir. -