Elimde şu ünlü küçük şarjlı vidalama makinesinden var. İçindeki piller ölünce eski powerbankten pil ve devre kartını alıp montelemiştim. Kullanacağım zaman usbden şarj ediyordum ama yılda 3-5 defa kullanım imkanım oluyordu ve son denediğimdede içindeki 18650 pil ölmüştü. Şimdi bu makineyi adam etmek için yöntemler arıyorum. 18650 pil bu tip bir üründe uzun dönem sağlıklı çalışamıyor. Farklı denemelerle alkalin pille çalıştırabildim. 3 alkalin pille seri bağlantıda canavar gibi çalışıyor. Ancak youtubeda aynı makineyi kabloluya çevirenleri gördüm. Usb şarj kablosuyla kesip biçip denemeler yaptım ama ne kadar uğraşsamda bilgisayarın usb portları dışında vidalama makinesini çalıştıramadım.
4 adet şarj cihazı, telefonun otg girişi ve 1 adet powerbankle denedim. Vidalama makinesi kesinlikle çalışmıyor. Gelen akım sadece makinenin fenerini yakmaya yetiyor. Motoru tam çalışacak gibi tıkırtı yapıyor ama çalışamıyor. İşin garibi usb kablosunu bilgisayarın usb portlarına takınca vidalama makinesi canavar gibi çalışıyor. Usb 3.0 portunda son güçte dönüyor. Usb 2.0 portunda hızda hafif düşüş oluyor ama yinede takır takır çalışıyor.
Ben sorunu kıt elektrik bilgim nedeniyle çözemedim. Şarj cihazlarının verebildiği güç pc usbsinden daha fazla ama vidalama makinesi pc dışında çalışmadı. Çözüm için bir fikri olan varmı?