Merhaba, forum tanıtımı konusunda tecrübe ettiğim bir olayı anlatayım. Bir internet sitem için backlink arayışı içerisindeydim. Forumda bir konu gördüm referans amaçlı 10 kişiye mi ne forum tanıtımı yazıyordu. Girdik anlaştık ettik, eklenilen forumların listesi gelince büyük bir hata yaptığımı anladım zaten

. Kategorimle alakalı site sayısı 2 idi. Sıralamada ufak oynamalar yaşadım. Neyse ki düzeltebildim daha sonrasında. Yani anlayacağın, forum tanıtımları işe yarayabilir ama gerçekten kategorinde olan forum sitelerinden tanıtım yazısı alırsan. Buna özellikle dikkat etmeni tavsiye ederim.
Bir diğer konu ise hepsine farklı farklı makale yazmanın etkisi çok daha iyi olacaktır tabi ama vakit ayıramam dersen 10 forum tanıtımı için 5 makale yazıp 2'şer 2'şer şeklinde de girebilirsin. Ordan alacağın vakti sitene ekleyeceğin makale için kullanabilirsin diye düşünüyorum.
Farklı yöntemler olarak, çeşitli blog sitelerinin yorum kısmını kullanabilirsin. Bu çoğu zaman zor olur. Çünkü blog sahipleri site linki ile yapılan yorumları kabul etmeyebiliyor. Onun dışında blog vs. değil de bir firma siten mevcutsa Firma rehberleri sitelerini kullanabilirsin. Hizmet sunduğun bir site varsa, blog açıp ordan hizmet sayfalarına iç link sağlayabilirsin. Sitenin kategorisini tam bilmediğim için birkaç farklı türden örnek verdim. Umarım yararı olmuştur.