Ölüm bir gerçek. Ama sonrası için gün geçtikçe düşüncelerim değişmeye başlıyor. Türkiye'de benim gibi düşünen milyonlarca insan olduğunu da çok iyi biliyorum. Çünkü başımıza devlet yetkilileri diye getirdiğimiz insanların yaptıkları ve söylemleri bunu adeta ispatlıyor. Yalan, iftira, hırsızlık, arsızlık, ötekileştirme, istediğine şehit istediğine terörist, dinsiz ve kafir yaftalaması... Saymakla bitmez...
Dinimizi kullanıp insanları bitmek bilmeyen yönetme arzusuyla ömürlerini geçiriyorlar. Üstelik bu arzu vücud bulmuş durumda. Yapılanları onaylayan, inanan ve destekleyen büyük bir kitle var. Bütün bunları görünce kendi kendime "Bir dk ln, acaba ölümden sonrası yoksa ve bunlar bunu öğrendiği için korkmadan bu kadar rahat devam ediyor olabilirler mi?" diyorum. Çünkü Allah korkusu olan bir insan bütün bunları yapmaz ve yine Allah korkusu ve inancı olan bir insan bu kadar kolay onaylamaz, desteklemez. Bu insancıkları gördükçe yıllarca uyutulmuşuz hissine kapılıyorum. Diğer taraftan iç sesim kendine gel diyor. 17 yıl içinde toplum olarak inancımızda bu kadar dejenerasyona maruz kalmak, beni gerçekten çok şaşırtıyor. Yakında Türk toplumumuzda dini açıdan büyük bir çöküş olacak, sonrasında ise deist ve ateist kavramları sıradanlaşarak benimseyen sayısı hızla artacak. Bütün bunların müsebbibi malum kişi ve kesimlerdir.