bende başlıktan dolayı izlemicektim ama neyse hadi izlim dedim şuan bu videoya zamankaybı olarak baktım hiç birşey öğrenmedim yada eğlenmedim boş bir video olmuş, yanlış anlamayın kızdırmak yada hevesinizi kırmak için yazmıyorum.

hiç bir kaynak vs de yok videoda bu tür içerikler hazırlıcaksanız Evliya Çelebi'nin seyahet namesini alın aslı 10 cilttir ama baya küçültülmüş tek kitap şeklindede satılıyor Seyahanetnamede bu tür içerikler için bolca kaynak bulabilirsiniz birçok gizemli şeyden bahseder mesela abı hayattanda bahseder seyahatnamede şu şekilde;

Bir gün Köroğlu atıyla beraber Bingöl'den geçerken şusar ve göllerden birisine yanaşır suyu avucuna alır tam içeceksen gök ve yer birden sarsılır Köroğlunun avucundaki suyun köpüğü dudağına değer o esnada atı sudan içmiş ve sarsıntıdan sonra kaçar gider Köroğlunun yanaştığı gölün suyu abı hayat suyuymuş ve suyun köpüğü dudağına değdiği için eserleri ölümsüz olmuş oranın yerli halkıyla konuşan Çelebi halkın hala Köroğlunun atının kişnemelerini duyduğunu söylüyor.
Bingöldeki göllerdende bahsediyor şu gölün suyundan yemeğe koyarsan o yemek çok lezzetli olur, falanca gölün suyundan içersen şuna iyi olur vs vs gibisnden sıralıyor ben çok özet geçtim.

Bu tür içerikler hazırlarsanız hem seyahatname gibi güzide bir eseri yaşatmış olursunuz hemde tarihimizden kültürümüzden bahsetmiş olursunuz.