sağlık problemleri baş gösteriyor demiş olan arkadaşlara katılıyorum ama tabi sanırım bu daha büyük ölçüde yaşam tarzı ile ilgili bir şey. Pek çoğumuz bilgisayar başında uzun saatler geçiriyoruz, düzenli uyuyamıyor, düzenli beslenemiyoruz. 20'li yaşlarda vücut tüm bu olumsuz şartlarla başa çıkabiliyorken, 30'dan sonra yavaş yavaş aksamaya hata vermeye başlıyor. Son derece sağlıklı yaşamlar süren kişilerde çok daha genç yaşlarda ciddi rahatsızlıklar görüldüğü de malumumuz elbette ama genelleme yapacak olursak, aslında doğru ve sağlıklı biz düzene sahip olan kişiler için 30'lu yaşların sonu bile sağlık sorunları yaşamak için daha çok erken. Ancak hücre yaşlanması da bariz hızlanıyor 30'dan sonra bu da bir gerçek. Ben 34 yaşındayım. Daha 29'da kendimi oldukça genç görüyordum ancak 30lardan sonra yer çekiminin etkisiyle insanın yüzü bile aşağıya düşmeye başlıyor o zaman kendinizi orta yaş kategorisinde hissetmeye başlıyorsunuz. Ha bir de tabi artık yetişkin sıfatında olan, iş hayatında v.s. olan muhattap olduğunuz kişilerin size abi, abla demeye başlaması da kendini daha yaşlı hissettiriyor.
Ama 30 sonrası hayatın nasıl olacağına en büyük etken yine de çocuk sahibi olup olmamak bence. Çocuk sahibi olunca bir tık daha gençlikten uzak kalıyor insan