Daha önce ŞURADA bir konu açmıştım. Nasipse site ve alt yapısı Nisan ayı içerisinde tamamen bitiyor. Bizim gayemiz bu siteden yurt içi ve yurt dışı makina satış komisyonculuğu yapmak. Fakat ben şöyle birşey düşündüm, bu satacağımız makinalar her ülke de alıcısı olan makinalar. O yüzden r10' da ki arkadaşlarla yürütsek bu işi nasıl olur ? Komisyonlar ve herşey baştan belirlenecek...
Örnek vermek gerekirse azerice bilen arkadaş sitenin azeri kısmı ile ilgilenecek online destek kısmından v.s herşeyi ile o meşkul olacak ( 7/24 ilgilenecek durum değil ) gelen müşterileri Azeri dili ile teklif formu hazırlayacak tabi bu formlar v.s biz türkçe olarak sunacağız o çevirip müşteriye atacak. Yani açıkcası çok zorlayamayacak bir işlem. Ama bir iki gün ilgilenip satış beklenecek birşey de değil. Sonuçta satış başı 5 ile 50 bin tlye kadar bis komisyon söz konusu.
Bunu açıkcası ben tek başıma da yaparım o sorun değil, ama burada iki gayem var birincisi gerçekten bu siteyi belli noktaya getirmek uluslararası, hem de bu sektör de isim yapmak. Ayrıca oldu ki başarıya ulaşamadık sanırım tek kaybımız zaman olur onun haricinde kimseden maddi yatırım beklemiyoruz. Gereken reklam v.b yatırımları elimiz yettiğince biz yapacağız. Hatta bu farklı dillere hakim arkadaşlar İzmir de olursa da yüz yüze gelip çay içip detayları da konuşabiliriz.
Ben böyle birşey yapacağım varmısınız demiyorum şuan için, böyle birşey düşündüm sizce nasıl olur diye sizlere de sormak istiyorum.