Meftun adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Google.
Yakında biz arama motoru yapıyoruz umarım onuda bu kadar desteklersiniz.

Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam şuan yazdıkların hiçbiri mantıklı değil neden diceksin, iyice oku dinle sonra cevap verirsen sevinirim.

1.
Sen enayi gibi 45 saat çalışıyorsun, ailene zaman ayırmıyorsun aldığın maaş 2000TL için zam yapsınlar diye yalvarıyorsun.
Onlar 30 saat çalışıyor, aileleriyle zaman geçiriyor ve aldığı min. maaş 2000 dolar işcinin insan olduğunu biliyorlar.
45 saat fazla çalışarak fazla iş yapıyoruz diyorsundur. Sen 45 saatin 45 saatini de verimli çalışıyorsan haklısın
Ama sabah 8 de işe gidiyorsun. En az 1 saat uyanman, 30dk muhabbet, 1 saat kahvaltı ve sigara molaların derken 2.5 saat yaptı. Bunu 2.5 x 6 = 15 saat yapar. 45-15 = 30 saat eder. Eeee sende 30 saat çalışıyormussun.

2.
Polisi teslim olan adamı vuruyor, sana gösterileni sadece görüyorsun. Televizyon da çıkan haberlerin, yazılanların, çizilenlerin ne kadarı doğru. 10 kanalın 8'i yandaş birilerinin istediği haberleri yapıyor sadece.
Peki şöyle bir örnek verim: Askerde nöbet tutuyorsun yada biri sana silah doğrulttu. Sen eğer önce ateş edersen suçlusun, hapse atılırsın. Ama yapman gereken ilk önce onun ateş etmesini beklemek mal ise vuramazsa ondan sonra sıkabilirsin.
Şimdi ateş edeni mi kendi Askerini mi korumuş oldun.

3.
Teröre destek veren ve bunu açıklayan ülkeler mi etik diyorsun ya bak bunda haklısın.
Ama şöyle birşey var, sen futbol maçındasın, adam ceza sahasına girdi ve kaleciyle karşı karşıya gol atarsa oyun biter, kaybedersin.
2 tercihin var : 1.si adamın ayağına dalıp faul yapmak, 2.si adamı serbest bırakıp belki atamaz demek.
1.sini yaparsan etik olmaz 2.sini yaparsan etik olmamak için kaybedeceksin. Sence ne olur sonuç.

Kafa yıkama olaylarını da geçin allah aşkına, kafa yıkama olsaydı. Teroristler canlı bomba için kendi adamlarını kullanmaz, şurdan 2 vatandaş getirin kafalarını yıkayalım da Canlı bomba yapalım derlerdi.
Ajan filmlerini izlerken onları yaşamayın.
1.
Bizim az çalıştığımızı iddaa edenlere itafen yazdım.Kapitalist düzen her yerde aynı hocam.Sanmayın ki 2000 dolar alan işci ailesi ile mutlu.Birileri sömürülecekki birileri yesin.Kimlerin hangi ülkelerin sömürmekte uzman olduğunu size anlatmama gerek yok sanırım.

2.Hocam ne bana gösterileni ben gerçeklerden bahsediyorum.Ne medya abartması ben her habere kolay kolay inanmam.Gerçek videolardan bahsediyorum.Ve bu şiddetleri savunan ülkelerden.ABD'de her yıl ortalama 3 kişi polis şiddetinden ölüyor.

https://yenisafak.vod.ma.doracdn.com...7707443d1d.mp4

Bunu Türk polisi yapsa ne düşünürdünüz.Ya da McCoy'un arabasından uyurken 25 kurşunla öldürülmesine ne diyorsunuz.25 kurşunluk ne suç işlemiş olabilir.Hocam uyumayın videoları ben size atmıcam belki her yerde ulaşamassınız izin vermezler ama çoğu yerde videolar var canlı canlı ve bunu savunuyor ülkeler.
Çocukların korkudan polise yol soramadıklarını biliyor muydunuz ? Bunlar abartı değil gerçek.
Bizde polis şefkattir onlarda şiddet bu kadar açık.

Asker konusuna gelirsek çok saçma bir mantık bence Askerin silah kullanma yetkisi bellidir.

Müessir bir fiil ile taarruza uğranıldığı veya müeesir bir fiil veya tehlikeli bir tehdit ile bu hizmetlerle yapılmasına mukavemet edildiği takdirde,
Davet edildiği halde, bu davete derhal itaat etmiyen veyahut bıraktığı silahı veya aleti tekrar eline almaya davranan veya alan kimseyi itaate zorlamak için
asker silahını kullanabilir.
Yani yukarıdakileri anlamadıysan açıklayiyim.Askere silah doğrultuğunda ateş etme eylemindeyse ve Asker silahını bırakmasını söylediği halde silahını bırakmıyorsa ateş edebilir.Asker silah kullanma kuralları bellidir değişmez.Çoğu ülkede bu standartlar aynıdır.Fakat gelin görünkü bir Türk polisi ile Avrupa polisinin silah kullanma konusunda ne kadar uçuk farklar olduğu bizim insanımızın isana ne kadar değer verdiği ortada.

3.Benim etik anlayışım gole gidene faul yapmak değil hocam.Asıl olan şu karşı taraftan kimse gol atmaya çalışmıyor.Gol atmak isteyen hep etik olanlar nedense bilmem anlatabildimmi

Herkes kafasının yıkanmasına izin verecek kadar safmı hocam öyle 2 adam getir demekle olsun.Kendi adamların kafalarını yıkıyorlar çünkü zaten çoktan yıkamışlar kafalarını.Hocam film olayını geçeli çok oldu ama siz bence biraz gerçekci yaklaşın olaylara öyle her şey çocuk oyuncağı değil.

Ekleyin sohbete hazırım.Bu konularda ne kadar haksız olduğunuzuda seve seve anlatırım.

Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam en nefret ettiğim şeyi yapıyorsun.
Sen ve senin gibiler yüzünden Türklük diye bişey kalmadı.

Biri birşey üretir, destek almak için satmak için Türk Yapımı, Türk Malı, Türk Üretimi.
Birşey savunmak gerektiğinde yok dersen Türk değilmisin sen, hadi ordan be.
Türkler böyle yapar diye birşey yok. Türklüğü kullanmayı bırakın, türklüğü kullanmayı bıraktığınızda birşey başardığınızda, gerçekten başarmış olacaksınız.

Yaani içinde destek istediler, Türk yapımı diye Türklüğü kullanmaya çalıştılar, baktı olmadı.
Şimdi bedava internet veriyorlar yaani kullananlara, anlıcağın yaşaman için para gerekiyorsa para kazancak şeyleri yaparsın, kimse bedavaya köfte vermez.
Hocam nefret ettiğiniz şeyi yaptığım için özür dilerim.Ama ben Türküm başka savunacak ne vatanım var ne milletim.Ben Türklüğümü kullanmayı hiç bir zaman bırakmayacağım ama siz Türk olmayı çoktan unutmuşsunuz bence.

Yaani olmadı diye bir şey yok sebepleri başka dinlemek isterseniz anlatırım.Her projeyi yakından takip ediyorum.Yaani kendini gösterdi ki yapılabilir şeylerin olduğunu farkettirsin insanlara.Yarın bir gün bir algoritma geliştirdiğinde bunu satın alacak olan yine yaani emin olun.Belki 10 sene sonra çıkacaklar dicekler ki biz büyüdük artık Türkiye'nin en iyi arama motoruyuz.Turkcell hiç bir zaman boşa yatırım yapmaz.

Hipek adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arama motorun için seo konusunda yardımcı olurum. Google da üst sıralara çıkmak istersen.
// Kusura bakma, başka tutunacak yolun yok.
Bizim seomuz olduğunda ben size yardımcı olamayacağım maalesef.Üst sıralar çıkmak isterseniz bu mesajınızı hatırlatırım.Tutunacak dal bulunur yeterki düşme.

neto adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bahsettiğiniz örneklerin üzerinden yüz yıl geçmiş. Şuan ki devir öyle bir devir ki geçen bir sene on sene gibi ilerliyor. Hızına yetişebilmek mümkün değil. Daha fazlası olmaz derken bir bakıyorsun on misli oluyor. Bundan 20 sene önce kaç kişinin cep telefonu vardı? Şuan kaç kişinin yok? 3 yaşındaki çocuklar bile kullanıyor. Maalesef Avrupa'yı 30-40 sene geriden takip ederek ilerliyoruz. Kaldı ki geçen her sene gitgide uzaklaşıyoruz. En basiti buyrun Yandex'in reklam vermediği yer kalmadı. TV'lerde internette yüzlerce reklamı oldu ama sonuç ne oldu? Bu işler sırf parayla, zekayla olacak şeyler değil. Senelerdir büyüyen bir ağacı sökerken zorlanırsınız, çünkü kökleri dört bir yana dağılmıştır. Google da böyledir bir çınar ağacı gibi düşünebilirsiniz. Sizin dediğiniz nasıl olur? Şimdi başlarsınız belki 20-30 sene sonra sürekli ve gelişerek devam ederseniz bir ihtimal olabilir. Çünkü gelecek olan yeni nesiller sizin uygulamanızı duyarak, öğrenerek büyürler. Demek istediğimi anladınız sanırım. Ha deyince Google'ı yok edemiyoruz maalesef.

F.Gungor adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Google size ne yaptı onu anlamadım.
Benim google ile işim yok hocam.Yarın Google Türk lokumu yerine Avrupa lokumu doodle'si yapsa afiyetle yeriz heralde.Konu lokum değil asıl konu önemli dikkatli olmalıyız artık.

baymobile adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
takipteyim
Ekibimizde şu an destek olmanız daha yararlı olacaktır hocam teşekkürler bekliyoruz

tristy adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bunun yerinr google neden beni ikinci plana atiyora kafa yorarsaniz daha saglikli olur. milyar dolarlik bir kurulusla r10a konu acarak bas edemezsiniz. bu dediginizi 2000de yapsaniz olurdu ama artik zor.
Amacım para değil hocam.Sağlıklı olacağını düşünmüyorum.Ederim edeceğim siz varmısınız ondan haber verin.Google'ın garajta üretildiğini işçilerinin maaşını yemek kuponları ile ödediklerini de unutmayın.yer mekan değil süreklilik bağlılık önemli.

Delidadas25 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam benim gözlemlediğim şu, bu forumdaki insanların büyük çoğunluğu aylık belirli bir miktar para getirecek sağlam kapıyı asla terk etmezler..

Bu mesajıma kavga etmek için alıntı yapanları kaale almayacağım en başından söyleyeyim.. Bu benim gözlemlediğim kişisel bir görüş sadece.. Doğruluğu yanlışlığı benim bakış açımla alakalı bir durum...

Gelelim sizin yazınıza..
İlk olarak Google'ı tahtından indirmek için sadece algoritması kusursuz olan bir yazılım yetmiyor maalesef..
Bunu insanlara kullandırtabilme becerisi o yazılımın kusursuzluğundan daha önemli..
Ben bu fikri sizden seneler öncesinde düşünen ve neyi nasıl yaparsam insanları Google'den koparabilirim düşüncesine 5-6 yılımı vermiş birisiyim..
Bunu da buldum aslında bulmasına..
Lakin dediğim gibi bu sadece yazılım ile bitmediği için biraz sancılı bir süreç ve sadece yazılımcılarla altından kalkamayacağınız bir süreç...
Bu işin olması için benim kendi planlamalarımda, Telekom, Turkcell, Vodafone'un veya bu üç firmanın ikisinin size destek vermesi şart..
Rekabetçi ortamda bunların bir araya gelmesi ise çok çok zor...
Yani ben onlara şunu da garanti edebilirim, bu proje kendi ayakları üstünde durana kadar burun kıvırmadan destek verseler, sonrasında deli paralar kazanacaklar..
Ama onlar bu işe sen ben gibi bakmazlar.. Gelir-Gider durumu, Risk analizi, Swot analizi vs vs bir sürü farklı analize tabi tutarlar ve olacağı varsa bile emin ol, bu analizleri yapanların biri veya bir kaçı, olur da bu iş tutmazsa kabak bizim başımıza patlar diyerek o riski almazlar..

Benim naçizane tavsiyem size şu olur.. Önce farklı şeyler yaparak maddi gücünüzü sağlamlaştırın, Google gibi bir şirkete kafa tutacaksanız eğer onlar kadar çok paranız olmasa bile, işin herhangi bir yerinde kimseye muhtaç olmayacak kadar paranız olsun kasanızda..

Ben şuan bunu yapmaya başladım...

Google yıkılmaz bir kale değildir,
Linkteki videoda 2010 yılından günümüze en değerli 15 şirketin nasıl değiştiğini gösteriyor..

https://www.faceb**k.com/muthisbilgi/videos/2231090357130168/
Amazon a dikkat edin bir kaç senede ne google bıraktı ne apple..
Bu da trendlerin günümüz teknolojisinde çok çok hızlı değişeceğini gösterir.. Siz yeterki yaptığınız, yapacağınız işi sürekli kılın..

Burda yapamazsın edemezsin diyenlerin laflarına kulak asmayın..

Newton, Edison, Tesla, İbn-i Sina, El Ceziri vs vs vs binlerce isim sayabilirsiniz... Bunların hiçbirisi ilk denemesinde en doğrusunu en güzelini yapmadılar..
Üstüne koya koya en doğrusunu buldular..
İsmi yanlış olabilir, Newton diye hatırlıyorum.. Bir konuda baya bir deney yapıyor (sayı farazi olsun 100 diyelim..) yardımcısı bunun olmayacağı konusunda artık inanmış, 100 farklı deney yaptık ama hala olmadı bence denemekten vazgeçelim diyor.. Cevap on numara.. Hayır diyor, biz bu işin olmayacak 100 yolunu bulduk.. 101'si için hazırlanalım..

Onun için çevrenizdekilerin ne dediğinden çok siz kendi iç dünyanızda bunu muhakeme edin ve başarı oranınızı kimsenin etkisi altında kalmadan kendiniz puanlayın..
Eğer gerçekten bir ışık var ise o ışığa ilerlersiniz.. Ama zifiri karanlık ise başka bir yol deneyin. Yine de hedefinizden şaşmayın derim..

Gelelim yazılımcı bulma konusuna.. Türkiye'deki yazılımcıyım diyenlerin %90 a yakını parasını aldıkları işi bile teslim etmemek konusunda ünlüdürler (Ben çok denk geldim en azından buna)
Siz kişilere bir ücret vermedikten sonra kılını kıpırdatmaz tamamına yakını.. Size lazım olan yazılımcı profili, bana da lazım olan yazılımcı profili ile aynı.. "Kafayı kırmış, Deli" yazılımcı...
Bu insan aklına koyduğunu yapar ve nasıl yaptığını bile anlamazsınız bir bakarsınız halletmiş getirmiş.. Malesef bu türdeki yazılımcılar da parmakla sayılacak kadar az..
Hocam teşekkür ederim bilgilendirici bir mesaj olmuş.Ben yazılım konusunda kendime güveniyorum ekibimide kuracağıma eminim.Gelin bizimle olun pişman olmayacaksınız.

dertliA adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
adsenseye iyi bir alternatif olursan eğer senin yaptığın bu arama matoru tutulur. başka türlü çok zor.
koskoca yandex tuutlmuyor. kaldıki bizim yaptığımız tutulacak. ama bu rusların kafa çalışmıyor büyük klüplere falan manyakça para harcadı adamlar onun yerine yandex reklam ağını trye açsalar %50 pazar payını almışlardı çoktan
Belki de hocam Bugün projemize destek olanlar pişman olmayacaklar sizide bekleriz.

dadaskral adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
dunyadaki tek ayik oldugunuz icin gurur duyun hocam oyleyse sizin fikrinizde olmayan her insan suan beyni yikanmis durumuna dusuyor muhtemelen. Dogruya dogru yanlisa yanlis demediginiz surece istediklerinizi elde edemeyeceksiniz. Biz tembellik yapiyoruz, basarisiz oluyor. O adamlar calisiyor dunyanin en buyuk sirketlerini ellerinde barindiriyorlar. O yuzden bian once su gereksiz milliyetcilikden kurtulun ve gercek dunyaya bir selam verin.
Doğru onlarsa ben yanlışım hocam.Dünya'nın en büyük şirketi olmalarına siz izin verdiniz.Elinizden ne geldi siz ne yaptınız sizin neyiniz eksikti affedersiniz.Ben çabalıyorum sizide görelim hadi.

osawashere adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu fikri 100lerce tanıdığım ve ben uzun yıllar önce düşündük, lakin çeşitli sebeplerden dolayı herkes kendi yoluna gitmeyi doğru buldu.
hiç bir şey "yapılamaz" degildir. bunu söyleyen külliyen yalan söyler.
Yapmak istediginiz şeyin ne kadar zor olduğunun siz de farkındayınız. ama yapılamaz degildir (tekrar).
naçizane önerim önce bir web sitesinin yada web sitelerinin içeriklerini çekmek ile başlayın.
Örnek ;
domain = bilmemne.com
yapılacak işlem = ana sayfaya gir, html kodlarını parse et, yalın text i bi DB ye yada text e kaydet, sonra alt linklerini bul. ve onlara de git ve parse et.
domaindeki tüm linkler bulunana kadar işlemi tamamla.

ana çıkış noktası budur.
eğer bir bilgi, yada danışmak istediginiz başlık olursa mesaj atarak ulaşabilirsiniz.
Teşekkürler hocam ama bahsettiğiniz işi yapmak benim 2 günümü bile almaz.Ben tüm algoritma ve yapının farknıdayım.Amacım başka bakalım kaç kişi benimle bu işe inanacak.Bugün verecekleri karar onları çok etkilecek farkında olmaları lazım

emisi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Selamlar,

İnşallah yılmadan, bıkmadan uluslararası bir google veya benzeri daha iyi bir proje ortaya koyarsın. Ya da koyabiliriz.

Fakat sıfır bir projeye başlamaktanda google algoritması, tasarımı, içeriği ve işleyişini kopyalamak ve daha sonrada kopya üzerinden giderek geliştirmeler yapmak en mantıklısı olacaktır. Kopyalama derken; sakın yanlış anlaşılmasın kopya yapıştır demiyorum. Sıfırdan başlamanın hem maliyet hem de zamandan kayıp oluşturacağı için söyledim.

Mesela bir windows vardı. Fakat windows kopyalandı ve geliştirildi sizlerin daha iyi bildiği linux gibi veya benzer işletim sistemleri türedi. Mantıklı olan buydu. Yeni baştan windows yazmak tamamen saçmalık olurdu.

Şimdi aynı şey arama motoru içinde geçerli. Burada kullanılan yazılamlar, işaretler neler (html, css, js vs.) farklı bir dil kullanmaya gerek yok. Bu mantıkla devam edilebilir.

Çünkü neredeyse tüm dünya google tasarımına ve içeriklerine aşina oldu. Şimdi burada bunun benzerini yapıp geliştirme yapmak gerekir. Bu geliştirmeyi de yaklaşık 50 ila 150 kişilik bir yazılım kadrosuyla başarılabilir. Tek başınıza sadece fikirlerde kalır. Uygulamaya geçemezsiniz. En azından bu saatten sonra böyle.

Bu arama mororunu yaparkende; başarılı süreç ve sonuş ilişkisi yaşayabilmeniz için devlet kademleri, üniversiteler ve özel teşebbüsler ile birlikte çalışmalısınız. Çünkü bir şeyi üretmek zordur ama o şeyi pazarlamak daha zordur. Devleti yanınıza, milleti arkanıza almak zorunsdasınız.

Birde bunu nasıl bir pazarlama ile Türk kullanıcısına aktaracaksınız??? Milliyetçi duygularla mı? Son sistem bir yazılım diye mi? Dünya ilk ve sadece bizde? gibi bir oluşumla mı sergileyeceksiniz.

Şunuda unutmamak gerekir; ülkemizde süper beyinler çok, Fikirler çok, fakat bu fikirlerin uygulanması aşaması maalesef neredeyse yok.

Not: Hayaller ile hedefleri örtüştürmek lazım. İstek başka, ihtiyaç başka bir şeydir. Düşündüğünüz şey bir istek midir? ihtşyaç mıdır?

İhtiyaç ise; dünyaya rahatlıkla aktarabilirsiniz. Ekmek gibi su gibi.
İstek ise; pazarlama yapmak zorundasınız. Para, zaman, süreç gerekir.

Allah yolunu açık etsin. Hiç bir şey yapamazak bile dua eder motivasyonunu sağlarız.

Canı gönülden başarılar dilerim.
O proje yapılacak hocam 100% eminim.Yazılım konusunda kendime güveniyorum bir çok algoritmanın alt yapısı hakkında bilgim var.Nasıl crawler oluşturacağım konusunda hangi db alt yapılarını kullanacağım konusunda da deneyimlerim var.Nelerde ekip lazım ve nasıl yönetimi sağlanır yazılım arkadaşlarımla bunları görüşeceğiz zaten.

Linux Linus Torvalds tarafından aslında farklı bir amaçla ortaya atıldı hocam.Aslında ilk geliştirilen işletim sistemlerinden biri olan Unix ücretli hale geldiğinde herkes benzeri projeler geliştirmye başladı ve GNU projesi ortaya çıkmıştır.Bu da biz Unix değiliz başka bir işletim sistemiyiz anlamına geliyor Fakat bu işletim sisteminde çekirdek hataları vardı ve Linus Torvalds bu hatayı giderdi ve kendi çekirdeğini üretti buna da Linux adını verdi.Tamamen kendileri yazdılar.Linux bir işletim sistemi değil çekirdek aslında.

Deneyimleriniz aktardığınız için teşekkür ederim hocam.Bence sizde bu ekipte olmalısınız.Diğer konular bi şekilde halledilecek emin olun.Asıl algoritma hazır olduğunda herkesi çok şaşırtacak zaten.

İyi niyetleriniz için teşekkürler.

phpkoder adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
r10 a giren n*wler neden böyle oluyor anlamıyorum ne bu heycan evladım sakin ol zamanla alışırsın.
Yeni sayılmam bu işlerde.Yaşım ve tecrübem var Allaha şükür.Akıl değil destek bekliyorum hocam teşekkürler

ArGe7 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
arama motoru yapmasına yaparsın o basit de kim kullanacak
Ben,Sen,O Gelin beraber kullanırız hocam güzel olmaz mı Aradıktan sonra ben kullanırım şahsen.Merak etmeyin birebir aynısından bahsetmiyorum zaten kendini aşan bir motor olacak.Öyle bir motor ki yapay zekası herkesde merak uyandıracak.

caddebodrum adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
googleyi yıkmak için arama motoru gerekmez. maddi zarar vererek yıkmaya çalışabilirsiniz. oda googlenin büyük geliri reklam bir yazılım uygulama vs aklınıza ne gelirse artık reklam sistemi kurmalısınız. yani örnek veriyim reklam ağınız %99 doğrulukta olursa insanlar google yerine sizi tercih eder. bir müşterim vardı milyonluk evler satıyorlar ama instagram veya adwords vermiyorlar çünkü getirisi yokmuş. adamlar bi firmayı kullanıyorlar adamların elinde database reklam ağı var beni araba ile ilgilenene ulaştır diyorsun ulaştırıyorlar. googleda ise kelime bazlı veriyonda artık nekadar tutarsa. reklam işini çözüp reklamları doğru hedef kitleye ylaştırıp adınızı bi yayın ozaman zaten herkes sizi tercih edecektir bu sayede bi nebze google yerine sizi kullanır herkes
Hocam ekibimize gelin.Fİkirleriniz değerli.

jackspow adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Zamanında yandex Tr'ye milyonlarca dolarla girdi sonuç ? Boy boy reklamlardan en son setupların içine virüs gibi yandex yerleştirmeye kadar düştüler. Her şey sandığınız gibi kolay değil. Bugün Türk yapımı tarayıcı yapmakla google'ın hegemonyasını kıramazsınız. Son kullanıcıya ulaşmanız lazım. Dünya'da sadece Çin bunu başarabildi onlar da çözümü google'a erişimi kısıtlamakta bulmuşlardı.
Kolay sanmıyorum zaten hocam.Ekibimize gelin zoru başaralım diyorum