emisi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Selamlar,

İnşallah yılmadan, bıkmadan uluslararası bir google veya benzeri daha iyi bir proje ortaya koyarsın. Ya da koyabiliriz.

Fakat sıfır bir projeye başlamaktanda google algoritması, tasarımı, içeriği ve işleyişini kopyalamak ve daha sonrada kopya üzerinden giderek geliştirmeler yapmak en mantıklısı olacaktır. Kopyalama derken; sakın yanlış anlaşılmasın kopya yapıştır demiyorum. Sıfırdan başlamanın hem maliyet hem de zamandan kayıp oluşturacağı için söyledim.

Mesela bir windows vardı. Fakat windows kopyalandı ve geliştirildi sizlerin daha iyi bildiği linux gibi veya benzer işletim sistemleri türedi. Mantıklı olan buydu. Yeni baştan windows yazmak tamamen saçmalık olurdu.

Şimdi aynı şey arama motoru içinde geçerli. Burada kullanılan yazılamlar, işaretler neler (html, css, js vs.) farklı bir dil kullanmaya gerek yok. Bu mantıkla devam edilebilir.

Çünkü neredeyse tüm dünya google tasarımına ve içeriklerine aşina oldu. Şimdi burada bunun benzerini yapıp geliştirme yapmak gerekir. Bu geliştirmeyi de yaklaşık 50 ila 150 kişilik bir yazılım kadrosuyla başarılabilir. Tek başınıza sadece fikirlerde kalır. Uygulamaya geçemezsiniz. En azından bu saatten sonra böyle.

Bu arama mororunu yaparkende; başarılı süreç ve sonuş ilişkisi yaşayabilmeniz için devlet kademleri, üniversiteler ve özel teşebbüsler ile birlikte çalışmalısınız. Çünkü bir şeyi üretmek zordur ama o şeyi pazarlamak daha zordur. Devleti yanınıza, milleti arkanıza almak zorunsdasınız.

Birde bunu nasıl bir pazarlama ile Türk kullanıcısına aktaracaksınız??? Milliyetçi duygularla mı? Son sistem bir yazılım diye mi? Dünya ilk ve sadece bizde? gibi bir oluşumla mı sergileyeceksiniz.

Şunuda unutmamak gerekir; ülkemizde süper beyinler çok, Fikirler çok, fakat bu fikirlerin uygulanması aşaması maalesef neredeyse yok.

Not: Hayaller ile hedefleri örtüştürmek lazım. İstek başka, ihtiyaç başka bir şeydir. Düşündüğünüz şey bir istek midir? ihtşyaç mıdır?

İhtiyaç ise; dünyaya rahatlıkla aktarabilirsiniz. Ekmek gibi su gibi.
İstek ise; pazarlama yapmak zorundasınız. Para, zaman, süreç gerekir.

Allah yolunu açık etsin. Hiç bir şey yapamazak bile dua eder motivasyonunu sağlarız.

Canı gönülden başarılar dilerim.
Hocam Windows kopyalandı Linux geliştirildi mi ? Emin Misin.
Linux kopyalayıp geliştirip Pardus çıktı ortaya
Windows ile Linux ayrı dünyalar.