Merhaba r10' evet sana sesleniyorum duy beni artık.Kendine güven yazıyı oku ve geri adım atma olmaz deme.
Ben bilmiyorum yapamam deme.
Yapamayız ne alaka ya deme yaparım nasıl destek olurum bu yazıyı okudum bende bir şeyler yapmalıyım de.
R10'da bu yetenek var.Her gün açtığımız sitelerin hit gelmesini bekliyoruz. Biz google için sabah akşam uğraşırken onlar 1 doodle bile yaparken bizi kaile almıyorlar.Bugünkü temadan bahsediyorum.
Artık yeter zamanı geldi.Kendi algoritması kendi yapay zekasıyla dünyada adını duyuracak bir arama motoru artık başlandı..Ben bu forumu uzun zamanlardır takip ediyorum çok denendi gibi lafları zaten örnekleri var gibi lafları duymak istemiyorum Google'a mı destek olacaksınız ? yoksa bu ekibe mi ? İmkansız mı tam benlik.Yada seni aşıyor mu bırak bu seferde aşsın seni denemekten vazgeçme.
Gel işinin belirli bir zamanınıda buna ayır.Çok şey kaybetmessin.
Turkcell bir çok projede yer alıyor zaten.Arama motorunuda sırf burdada biz varız demek için yaptılar.Böyle bir algoritma geliştirirsek bu Turkcell'inde ilgisini çekecektir.Lütfen artık olumlu düşün ve ekip olalım.
OKUYUP GEÇME bu konu çok çok önemli.Oturduğumuz yerden ancak eleştiri yaparak sadece kendi ipimizi çekiyoruz.
OKUDUYSAN OLUMSUZDA OLSA 1 YORUM YAP GÖRELİM NEREDE YANLIŞ DÜŞÜNÜYORUZ GÖRELİM NEDEN O ÇOK İYİ TASARIM O ÇOK İYİ YAZILIM YAPAN KİŞİ BU İŞİ DÜŞÜNMÜYOR.BU PROJE BU FORUMDAN ÇIKACAK.
Benim artık işim gücüm bu.Yazılımda çok iyiyim bir çok dile hakimim bütün işim bu ekibi bir araya getirmek artık.Olacak yapılacak vazgeçilmeyecek.Ben artık 2.planda olmayı izlemekten bıktım.
Skype adresimi ekle bana katıl.
Bütün ilerlemeler insan fikrinin eseridir. Fikri harekete getirmek birinci işimiz olmalıdır. Bir kere millet benliğine hakim olsun ve düşünebilsin yeter! Başlangıçta hatalı düşünse de az zaman sonra bu hatayı düzeltebilir. Fikir bir kere faaliyete başladı mı her şey yavaş yavaş düzene girer ve düzelir.
Mustafa Kemal Atatürk
Hocam benim gözlemlediğim şu, bu forumdaki insanların büyük çoğunluğu aylık belirli bir miktar para getirecek sağlam kapıyı asla terk etmezler..
Bu mesajıma kavga etmek için alıntı yapanları kaale almayacağım en başından söyleyeyim.. Bu benim gözlemlediğim kişisel bir görüş sadece.. Doğruluğu yanlışlığı benim bakış açımla alakalı bir durum...
Gelelim sizin yazınıza..
İlk olarak Google'ı tahtından indirmek için sadece algoritması kusursuz olan bir yazılım yetmiyor maalesef..
Bunu insanlara kullandırtabilme becerisi o yazılımın kusursuzluğundan daha önemli..
Ben bu fikri sizden seneler öncesinde düşünen ve neyi nasıl yaparsam insanları Google'den koparabilirim düşüncesine 5-6 yılımı vermiş birisiyim..
Bunu da buldum aslında bulmasına..
Lakin dediğim gibi bu sadece yazılım ile bitmediği için biraz sancılı bir süreç ve sadece yazılımcılarla altından kalkamayacağınız bir süreç...
Bu işin olması için benim kendi planlamalarımda, Telekom, Turkcell, Vodafone'un veya bu üç firmanın ikisinin size destek vermesi şart..
Rekabetçi ortamda bunların bir araya gelmesi ise çok çok zor...
Yani ben onlara şunu da garanti edebilirim, bu proje kendi ayakları üstünde durana kadar burun kıvırmadan destek verseler, sonrasında deli paralar kazanacaklar..
Ama onlar bu işe sen ben gibi bakmazlar.. Gelir-Gider durumu, Risk analizi, Swot analizi vs vs bir sürü farklı analize tabi tutarlar ve olacağı varsa bile emin ol, bu analizleri yapanların biri veya bir kaçı, olur da bu iş tutmazsa kabak bizim başımıza patlar diyerek o riski almazlar..
Benim naçizane tavsiyem size şu olur.. Önce farklı şeyler yaparak maddi gücünüzü sağlamlaştırın, Google gibi bir şirkete kafa tutacaksanız eğer onlar kadar çok paranız olmasa bile, işin herhangi bir yerinde kimseye muhtaç olmayacak kadar paranız olsun kasanızda..
Ben şuan bunu yapmaya başladım...
Google yıkılmaz bir kale değildir,
Linkteki videoda 2010 yılından günümüze en değerli 15 şirketin nasıl değiştiğini gösteriyor..
https://www.faceb**k.com/muthisbilgi/videos/2231090357130168/
Amazon a dikkat edin bir kaç senede ne google bıraktı ne apple..
Bu da trendlerin günümüz teknolojisinde çok çok hızlı değişeceğini gösterir.. Siz yeterki yaptığınız, yapacağınız işi sürekli kılın..
Burda yapamazsın edemezsin diyenlerin laflarına kulak asmayın..
Newton, Edison, Tesla, İbn-i Sina, El Ceziri vs vs vs binlerce isim sayabilirsiniz... Bunların hiçbirisi ilk denemesinde en doğrusunu en güzelini yapmadılar..
Üstüne koya koya en doğrusunu buldular..
İsmi yanlış olabilir, Newton diye hatırlıyorum.. Bir konuda baya bir deney yapıyor (sayı farazi olsun 100 diyelim..) yardımcısı bunun olmayacağı konusunda artık inanmış, 100 farklı deney yaptık ama hala olmadı bence denemekten vazgeçelim diyor.. Cevap on numara.. Hayır diyor, biz bu işin olmayacak 100 yolunu bulduk.. 101'si için hazırlanalım..
Onun için çevrenizdekilerin ne dediğinden çok siz kendi iç dünyanızda bunu muhakeme edin ve başarı oranınızı kimsenin etkisi altında kalmadan kendiniz puanlayın..
Eğer gerçekten bir ışık var ise o ışığa ilerlersiniz.. Ama zifiri karanlık ise başka bir yol deneyin. Yine de hedefinizden şaşmayın derim..
Gelelim yazılımcı bulma konusuna.. Türkiye'deki yazılımcıyım diyenlerin %90 a yakını parasını aldıkları işi bile teslim etmemek konusunda ünlüdürler (Ben çok denk geldim en azından buna)
Siz kişilere bir ücret vermedikten sonra kılını kıpırdatmaz tamamına yakını.. Size lazım olan yazılımcı profili, bana da lazım olan yazılımcı profili ile aynı.. "Kafayı kırmış, Deli" yazılımcı...
Bu insan aklına koyduğunu yapar ve nasıl yaptığını bile anlamazsınız bir bakarsınız halletmiş getirmiş.. Malesef bu türdeki yazılımcılar da parmakla sayılacak kadar az..