Paylasimlarimi incelerseniz boşta olan , backorder de olup düşecek olan, jenerik olup boşta olan domainlerde olduğunu göreceksiniz.Bu tür paylaşimlarimda en başta bunlarin takip amaçli olduğunu zaten belirtiyorum.Ayrica -60 oldugunda düşen domainlerde gördük.
Velhasil ben bir website reklami yapmiyorum, herhangi bir adrese yönlendirmiyorum.Herhangi bir menfaat veya ücret almiyorum.Herhangi bir programda kullanmiyorum.Tek tek düşünüp sorgulayip emek verip paylaşiyorum.Ve anladiğim kadariyla siz hicbir menfaat beklemeden o kadar emek verilip vakit harcanan bu paylasimin gereksiz olduğunu anlatmaya çalışıyorsunuz.
Hocam size menfaat peşindesiniz demiyorum zaten nereden çıkardınız. Zamanınızı boşa harcamayın diye sizi düşünüyorum ama rahatsızlık verdiysemde kusura bakmayın istemeden.
Bunlar ile zaman kaybedeceğiniz yerde bu hafta kesin olarak boşa düşecek adresleri paylaşsanız onlar için backorder yapsak şahsen ben takip ederim. Ben kendim de domain paylaşımları yapıyorum ama sadece .com, .net, .org domainlerin günde düşenlerinin sayısı 90.000 - 120.000 civarı. Ben hepsini süzgeçten geçiremem. Ne kadar paylaşım yapan arkadaş varsa beğeni ile takip ediyorum.
Yaptığınız işe emek veriyorsunuz da başkalarıda veriyor benim gibi sorguluyor diğer arkadaşlarda. Ben yazdığınız adreslerin web geçmişlerini araştırıyorum, btk sorguluyorum, backlinklerini inceliyorum. Düşmeyecek domainler için ne gerek var? Yada velevki düşecekler 6 ay önceden belki düşer diye bakmaya ne gerek var? Son 5 gün kala düşeceği %100 olanları paylaşsanıza yani bunun yerine.
Yani şöyle diyeyim dizayn.net adresi 6 Mart 2019'da boşa düşüyor. Bu adres yenilenmese bile ancak takribi 80 gün sonra 26 Mayıs 2019 gibi alınabilir hale gelecek. Şimdiden bu domaini takip etmek yerine şu şekilde bir liste yapsanız: (atıyorum) kalem.org adresi 08.03.2019'da boşa düşecek backorder yapılabilir. Yani kesin birşey bugün düşecek birşeyi paylaşsanız.
İlk mesajda aslında backorderın ne olduğunu biliyormusunuz diye sormak istemiştim ne zaman backordera girer derken ama dikkate almamışsınız o soruyu. Yani bunun registrar-hold statüsü var, On-Hold Status'ü var, Redemption Period'u var bu periyotta restore + renew kuralı hala geçerli birde ! Sonra yine yenilenmeyecek Pending Delete statüsüne girecek akabinde -79'u -80'e bağlayan gece düşecek işte bizde o gün backorder ile alabiliriz ancak... İlk mesajımda o yüzden sordum domain ne zaman backordera açılıyor diye.
Yani adam -75'te bile domaini uzatabilir istese cezasını ödeyerek gelipte burada +93 günü olan domain için backorder konusu açmanın nasıl bir mantığı var? Gelin son 5 güne girenleri paylaşın. Şu liste ilk mesajımda dediğim gibi araba.com, r10.net düşer backorder yapın demek gibi bir liste.