MuhammetDemirel adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Digitalocean öneririm eğer geçmek isterseniz. İnanın digitalocean 5$ olan paketindeki performansı o fiyata Türkiyede alamadım. Vestacp kullanıyorum ben gayet kolay kullanımı var ama kurulumu biraz karışık olabiliyor yüksek php, mysql sürümleri vb kullanacaksanız.
Destek ?
Kurulum destek ?
Telefon destek ?
Site taşıma ?
Panel destek ?
Yedek sistemi ?

Elazığlı168 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hosting paketinizde 4 çekirdek cpu ve 4 gb ram hakkı varken 2 çekirdek cpu 2 gb ram hakkına sahip bir sanal sunucuya geçmek iyi bir fikir olmayabilir.

Hostingde işletim sistemi, kontrol paneli ve diğer servislerin kaynakları ortak kaynaklardan karşılanıp sizin hakkınızdan kullanılmazken sanal sunucuda tüm bu kullanımlar size tahsis edilen 2 cpu ve 2 gb ram'den ortak kullanılacak. Zaten işletim sistemi kontrol paneli boşta 300-500 mb civarı kullanım yapacaktır geriye kalan bellek miktarı siteniz için yeterli olmayabilir. 2 çekirdek cpu'da sitenizin sorgularına ve sunucu yapılandırmasına bağlı olarak yoğun anlarda darboğaz yaratabilir.

Evet vps'e geçiş zamanınız gelmiş fakat yanlış özellikte bir vps alırsanız hosting hizmetindeki günleri ararsınız.
Peki hosting server 4 çekirdek 2.5 ghz ise ?
vds sunucu ise 3.5 ghz ise ama 2 çekirdek 4 çekirdek eş değer olmaz mı ?
bir başka mantık o zaman şöyle diyelim ? p4 2 çekirdek ama i3 çekirdek ama i3 - p4 geçiyor ? yanlış mıyım

kksal555 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar
Şuan yayında olan bir sitemin günlük 10k tekil ziyaretçisi ve 250k-300k sayfa gösterimi var. Güzel hostingde Premium-D isimli paketi kullanıyorum. (Paket özellikleri resimi aşağıda) Saat 22-01 arasında sık sık 503 hatası almaya başladım. Google analytics'e göre max online sayısı 250-350 arasında geçizniyor. Sistem basit bir soru cevap sistemi(Q2A). günlük 7k civarı soru veya cevap paylaşımı yapılıyor.(150-200 kadar resim upload ediliyor). Hal böyle olunca akşam saatlerinden sonra Number Of Processes(20) ve I/O Usage(1mb) değerleri sınıra erişiyor site 503 veriyor. İşlemci ve ram ile ilgili bir sorunum yok en yoğun zamanda bile %15 i geçmiyor.
Bu durumları göz önüne alırsak;
Vps sisteme geçmelimiyim?
Geçersem aşağıdaki resmini paylaştığım(Kırmızı ile işaretlediğim ) paket bana yeterli olur mu?
Hiç vps sunucu kullanmadım. Cpanel olmadan kullanmam çok zor olur mu? Yaptığım hatalardan dolayı site yayınında sık sık kesinti yaşar mıyım veya bir dafa ayarları yaptın mı birdaha ayar yapmadan uzun süre kullanabilir miyim?
Vps paketini satan firmaya özellikle sormam gereken soru-özellik var mı?

Şuan kullandığım paket

Buda almayı planladığım paket (Kırmızı ile işaretli olan)

Merhaba,

Eger amacınız vds almak ise konudan size 48 saat ücretsiz denem vds verebiliriz test etmeniz amaçlı onun dışında bizim gibi destek sağlayan site bazlı ve sunucu bazlı yerden almanız mantıklı bu sahede hosting gibi kullanmaya devam edebilirsiniz.

onun dışında vip hosting alırsanız vps ihtiyacınız olmaz.