Hosting paketinizde 4 çekirdek cpu ve 4 gb ram hakkı varken 2 çekirdek cpu 2 gb ram hakkına sahip bir sanal sunucuya geçmek iyi bir fikir olmayabilir.
Hostingde işletim sistemi, kontrol paneli ve diğer servislerin kaynakları ortak kaynaklardan karşılanıp sizin hakkınızdan kullanılmazken sanal sunucuda tüm bu kullanımlar size tahsis edilen 2 cpu ve 2 gb ram'den ortak kullanılacak. Zaten işletim sistemi kontrol paneli boşta 300-500 mb civarı kullanım yapacaktır geriye kalan bellek miktarı siteniz için yeterli olmayabilir. 2 çekirdek cpu'da sitenizin sorgularına ve sunucu yapılandırmasına bağlı olarak yoğun anlarda darboğaz yaratabilir.
Evet vps'e geçiş zamanınız gelmiş fakat yanlış özellikte bir vps alırsanız hosting hizmetindeki günleri ararsınız.
Sitede ram ve işlemci kullanımı çok yüksek olmadığı için o pekete geçmeyi planlamıştım. Aşağıya son 24 saatin kullanım grafiklerini ekledim. İşlemci kullanımı ortalama %20 nin altında . Bu durumda 4 cpu dan 2 cpu ya geçmek site performansını olumsuz etki eder mi? Sitelerimde su an bulunduğum pakette çok şahane hız alıyorum.