Arkadaşlar Wordpress'i kısa süredir araştırıyordum.Udemy'den kurulum vbz eklentiler hakkında eğitim aldım.Gerçektente basit bir kullanım paneli var.Şimdi aklıma bir kaç şey takıldı onları sizlere bilenler vardır diye sormak istiyorum.
1-En başta Themeforest sitesi üzerinden bir Regular lisans alındığında "6 ay destek veriliyor deniliyor" 6 ay sonunda temamızın kullanım süresi mi doluyor?Yani orda verdiğimiz para temanın 6 ay kullanım ücretimi yoksa 6 ay sonra temayla ilgili güncelleme desteği vermeyip satın aldığımız tema herşeyiyle birlitke değişmeden ama yenilikte gelmeden öyle kalıyor mu?
2-Themeforest teması satmanın yasak olduğu yazıyor internette, peki ben orda seçtiğimiz bir temayı müşteriye satın aldırtsam ve kurup teslim etsem(aldırtsam dediğim themeforest üye olma ve alma işlemini yaptırtsam) bu kısımlarda yasallık olarak sorun çekmem diye düşünüyorum.Ama olurda bir kural vardır bilmediğim yani temayla ilgili varsa böyle bir bilgi öğrenmek isterim...
3-Themeforest temalarını ben web sitemde, demo olarak veya live olarak gösterebilir miyim?Ve 60$ verip çok fazla Tema gösteriliyor, 1 tane seçip 60$ a seçip 1 ini mi satın alıyorum yoksa daha fazla seçme hakkım var mı?
4-Web sektöründe yeniyim, Themeforest ve bir çok sitelerde tema satışı yapılıyor, bu temaların güvenliği nasıl sağlanıyor?Yani X bir temayı html css boostrap+js kütüphanelerden yararlanarak aynısı değil tabi ama benzeri bir temayı oluştursa buna kim karışabilir?
Dipnot olarak belirteyim : Regular Lisans ile aldığınız temayı, sadece 1 site için kullanabilirsiniz.
Mesala 300 TL regular lisans alıp 10-20 tane müşteriye kurarım düşüncesindeyseniz, kurabilirsin izin verir çoğu tema ama tek lisans olduğu için her müşterine aynı lisansı kullandığın için müşterini kandırırsın sadece, oda allahla senin arandaki sorun.