Rayjon32 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
başımdan detayını vermeyeceğim olayların geçmesi üzerine, doktorun bölümüne göre değişkenlik gösteren sorudur. Genel cevap vermem gerekirse kesinlikle genç doktor derim.
genç doktor seçen çok az kişiden birisin 😊
digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hangisi daha iyi doktordur?
10 bin omurilik ameliyatı yapan doktor mu? 100 omurilik ameliyatı yapan mı?

Sürekli yanlış önerme ile soru soruyorsun hocam.
Genç doktorlar çağdaş eğitim ve en güncel bilgileri öğrenir, yaşlı doktorların okudukları eskimiştir ve unutmuşlardır diye yanlış bir önkabul üzerinden hareket ediyorsun.
Peki Genç doktorlara dersi genç doktorlar mı veriyor? Tıp fakültelerinde hocalık yapanlar yeni mezun olan en son gelişmeleri bilen çocuklar mı?
Gençler çok iyi en modern bilgileri biliyorlarsa bu en modern en yeni bilgileri bu gençlere yaşlı yaşlı doktorlar öğretmiyor mu?
Bu genç doktorlar en son bilgileri öğrenmek için ortayaşlı doktorların yanında çömez olarakbir halt bilmeden asistan olmuyorlar mı?

Tıp hizmet içi eğitimi en güçlü meslek alanlarından biridir.
20 sene önce mezun olan adam 20 sene öncesini bilgileri ile mi kalıyor?
Doktorlar her sene pek çok defa kendi alanları ile ilgili sempozyumlara seminerlere katılırlar.
Bırakın doktorları hemşirelere de zaman zaman özel kurslar seminerler eğitimler sertifikalar verilir.

Ayrıca yeni mezun bir doktorun kafasındaki tüm bilgiler teorik yani kitaptan ve kulaktan duymadır.
Ortayaşlı doktorun bilgileri ise pratik ve uygulama ile test edilmiş daha kalıcı, daha fonksiyoneldir.
Zaten deneyim denilen şey de budur, uygulama sonucu kazanılmış kalıcı ve kullanışlı bilgiler.

Genç bir doktorun son teknolojiyi bildiği de tamamen bir hurafe.
Tüm doktorlar son teknolojiyi bilirler.
Yaşlı bir genel cerrah mesleğe başladığındaki teknikler ile mi ameliyat yapıyor hala?

Bir bilgiyi uygulayarak, yaşayarak, deneyimleyerek edinmek o bilginin daha kullanışlı ve kalıcı olmasını sağlar.
Bu mantıkla sormak lazım şehirlerarası yola çıkacaksınız,
ehliyetini yeni almış bilgileri taze şoför mü istersiniz senelerdir araç kullanan orta yaşlı şoför mü?
hocam tabi ki deneyimler önemli yani dediğiniz gibi orta yaşlı bir şoför daha iyi hizmet verecektir. fakat orta yaşlı biriside bir süreden sonra otonom çalışacağı için dikkat ve benzeri durumlarıda göz önüne alabiliriz.
araba öğrendiğimiz zaman ilk başta beyin kullanırız daha sonra bu otomatik hale gelir ve beyinden otomatik ayarlara geçer. şimdi yeni öğrenen biri bu yüzden daha dikkatli ve daha iyidir de denilemez ama daha dikkatli olduğu gerçeği var hocam

Yrpo3a adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
tiktokta saçma sapan video çeken doktor olmasın yeterlidir
bu da bir tercih hiç tiktok kullanmadım bilmiyom 😊
alisbilgisayar adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yaşlı Olmasın İsterim Gençler Elinde Telefonla Oynuyor Hastayla İlgilenmiyor alıyolar yanllarına stajeri bakmıyor bile (İstisnalar Hariç) Yaşlılarda Çok Bilmiş Oluyor Arasını Bulmak Lazım
hahahah oda doğru 😂

Gltekin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Diploması olsun.
diploma olması çok büyük avantaj tabiki 😊
jackspow adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tecrübe/Deneyim her zaman daha ön plandadır. Sadece doktorluk değil her iş kolu için önemli bence.
demekki her iş kolu için tecrübe olmazsa olmazlardan 😊 ama bunu yaş ile birleştirmek doğrumu 😊 yani şöyle örnek ben 30 yaşında tıp kazandım 40 yaşında doktor oldum şimdi burada yaşım tecrübeli göstertecek beni ama aslında yeni mezunum 😊