fatii adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
peki son 10 yılda değişen hastalıklar ve diğer aletleri takip etmediğini varsayarsak genç birisininde eğitim olarak daha teknolojik eğitim aldığını varsayarsak sence genç daha kaliteli olmaz mı?

ünvanda demekki türkiyede belirleyici bir etken.

o konuda bir şey diyemem 😊

endüstriyel psikolojide araştırmalar yaş kriterinin bir iş için önemli mi değil mi sorusuna cevap aranıyor 😊 bende dedim bi bakayım r10 da ki kişiler yaşa ne kadar önem veriyor
Hangisi daha iyi doktordur?
10 bin omurilik ameliyatı yapan doktor mu? 100 omurilik ameliyatı yapan mı?

Sürekli yanlış önerme ile soru soruyorsun hocam.
Genç doktorlar çağdaş eğitim ve en güncel bilgileri öğrenir, yaşlı doktorların okudukları eskimiştir ve unutmuşlardır diye yanlış bir önkabul üzerinden hareket ediyorsun.
Peki Genç doktorlara dersi genç doktorlar mı veriyor? Tıp fakültelerinde hocalık yapanlar yeni mezun olan en son gelişmeleri bilen çocuklar mı?
Gençler çok iyi en modern bilgileri biliyorlarsa bu en modern en yeni bilgileri bu gençlere yaşlı yaşlı doktorlar öğretmiyor mu?
Bu genç doktorlar en son bilgileri öğrenmek için ortayaşlı doktorların yanında çömez olarakbir halt bilmeden asistan olmuyorlar mı?

Tıp hizmet içi eğitimi en güçlü meslek alanlarından biridir.
20 sene önce mezun olan adam 20 sene öncesini bilgileri ile mi kalıyor?
Doktorlar her sene pek çok defa kendi alanları ile ilgili sempozyumlara seminerlere katılırlar.
Bırakın doktorları hemşirelere de zaman zaman özel kurslar seminerler eğitimler sertifikalar verilir.

Ayrıca yeni mezun bir doktorun kafasındaki tüm bilgiler teorik yani kitaptan ve kulaktan duymadır.
Ortayaşlı doktorun bilgileri ise pratik ve uygulama ile test edilmiş daha kalıcı, daha fonksiyoneldir.
Zaten deneyim denilen şey de budur, uygulama sonucu kazanılmış kalıcı ve kullanışlı bilgiler.

Genç bir doktorun son teknolojiyi bildiği de tamamen bir hurafe.
Tüm doktorlar son teknolojiyi bilirler.
Yaşlı bir genel cerrah mesleğe başladığındaki teknikler ile mi ameliyat yapıyor hala?

Bir bilgiyi uygulayarak, yaşayarak, deneyimleyerek edinmek o bilginin daha kullanışlı ve kalıcı olmasını sağlar.
Bu mantıkla sormak lazım şehirlerarası yola çıkacaksınız,
ehliyetini yeni almış bilgileri taze şoför mü istersiniz senelerdir araç kullanan orta yaşlı şoför mü?