kksal555 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar
Şuan yayında olan bir sitemin günlük 10k tekil ziyaretçisi ve 250k-300k sayfa gösterimi var. Güzel hostingde Premium-D isimli paketi kullanıyorum. (Paket özellikleri resimi aşağıda) Saat 22-01 arasında sık sık 503 hatası almaya başladım. Google analytics'e göre max online sayısı 250-350 arasında geçizniyor. Sistem basit bir soru cevap sistemi(Q2A). günlük 7k civarı soru veya cevap paylaşımı yapılıyor.(150-200 kadar resim upload ediliyor). Hal böyle olunca akşam saatlerinden sonra Number Of Processes(20) ve I/O Usage(1mb) değerleri sınıra erişiyor site 503 veriyor. İşlemci ve ram ile ilgili bir sorunum yok en yoğun zamanda bile %15 i geçmiyor.
Bu durumları göz önüne alırsak;
Vps sisteme geçmelimiyim?
Geçersem aşağıdaki resmini paylaştığım(Kırmızı ile işaretlediğim ) paket bana yeterli olur mu?
Hiç vps sunucu kullanmadım. Cpanel olmadan kullanmam çok zor olur mu? Yaptığım hatalardan dolayı site yayınında sık sık kesinti yaşar mıyım veya bir dafa ayarları yaptın mı birdaha ayar yapmadan uzun süre kullanabilir miyim?
Vps paketini satan firmaya özellikle sormam gereken soru-özellik var mı?

Şuan kullandığım paket

Buda almayı planladığım paket (Kırmızı ile işaretli olan)

Merhaba kksal555,

Sanal sunucuya geçişte eğer temel bir bilginiz mevcut değil ise teknik destek alabileceğiniz firmalar ile çalışmanızı öneririz. Ek olarak plesk, cpanel gibi hediye paneli yok ise ücretsizlerden Cyberpanel adlı web paneli öneririz.

İyi çalışmalar dileriz.