okan_025 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam şüpesiz bunlara bizde çok şahit oluyoruz görüyoruz. Buna benzer bir iki şey benimde başıma geldi ama insan oğlu ben bunun gibi 100 lercesini yaşasam yine veririm sen vermezsin konuyu farklı yerlere de çekmek istemiyorum benim yapım bu duygusalım ya gerçekten ihtiyaç sahibiyse diye düşünürüm verdiğim 3-5 lira bana birşey kaybettirmez ona belki benim gibi onlarcasından aldığı için kazandırır ama bu dünyada. Vermesem benim aklıma takılır keşke verseydim diye düşünürüm sıkıntı ederim.
Okan hocam olayı kişiselleştirmedim yanlış anlama beni nolur. Benimde vermişliğim vardır vermemişliğimde vardır elbet.
Ama gerçekten o kadar çok ihtiyaç sahibi insan var ki. Ve bu ihtiyaç sahipleri varken bu duygu sömürücülerinin senin gibi duygusal insanları kandırması çok kötü. Gerçek ihtiyaç sahiplerinin rıskını çalıyorlar.
Her insanın bellir bir yardım yapma limiti var. Sen bu limiti gerçek ihtiyaç sahiplerine değil yalancılara vermiş oluyorsun. Olaya birde bu yönüyle bakmanı rica ediyorum.
İlk olarak en yakın çevremizden başlayarak ihtiyaç sahiplerini gözetmeliyiz; Ailemiz, akrabalarımız, komşularımız gibi.