Hocam burada suçu şikayetvar a atıyorsun.
Ama aslında suçlu şikayeti açan adam.
Şikayetvar olmasa o adam başka bir blogdan veya başka forumlarda seni kötüleyerek şikayet edecek.
Ve sen müdahale edemeyeceksin.
Markanızı işinizi tescil ettirin. O zaman şikayetvarın yayınlamasını da engelleyebilirsiniz.
Ya da size haksız iftira atan varsa.
Haksız suçlamalar varsa dava açıp tazminat alabilirsiniz.
Sorun biz internet üzerinden ticaret yapanlar örgütlenme konusunda zayıfız.
Hepimizin ayda 100-150 lira verdiği bir örgütümüz olsa ve bu örgütün istihdam ettiği bir avukatı olsa.
Bu tarz durumlarda kötü niyetli müşterilerin canını acıtma imkanımız olurdu.
Ama şikayetvar sadece herkesin şikayetlerini bir yere topluyor.
Yoksa senin hakkında 5 sitede şikayet olsa. Hepsine ayrı ayrı protesto çekmeden dava açamazsın.
Ve emin ol protesto parası, avukat parası vesaire şikayetvardan daha çok ödersin.
Firmadan memnun olmayıp şikayetini yazan adama sözüm yok ama şantaj aracı olarak kullanılıyor. Buna izin veren Şikayetvar olduğu için ben şikayetvarı suçlu buluyorum. Burada daha farklı bir yol izleyebilir. Sonuçta alanının en büyüğü hatta ciddiye alınacak tek sitesi.
Bu arada yanlış anlaşılmasın bende kullanıyorum bu siteyi, çok işimi de çözmüştür. Çok gerekli ve faydalı bir site. Ama sadece senin hakkında şikayet yazdılar, senin cevap yazabilmen için ateşle oradan bize de birşeyler mantığını yanlış buluyorum. Gelir kaynağını daha farklı yöntemlerle yaratabilirse çok daha faydalı olur hem markalar hem tüketiciler için