Kesinlikle katılıyorum hocam ama ben dilenciler için belirttim ihtiyaç sahiblerine 1-2 lira verecek değiliz ama kendim için konuşuyorum yaşlı vs. dilenci gördüğümde 3-5 lira her neyse veriyorum ve gerçekten hemen hemen her gün 1-2 tanesine bunu yapıyorum diyebilirim. Gerçekten ihtiyaç sahibi değilse bile benim ona sadaka vermem benim günah işlediğim anlamına gelmez sanırım. Belirttiğiniz bence imkanı olan her müslümanın yapması gereken birşey.
Tabi sizde haklısınız

hocam gelire göre gider 3-4 yıl önce daha az maaşım vardı yetmiyordu şimdi çok şükür biraz daha fazla yine aynı fark eden birşey yok

20 bin de maaş alsak ona göre giderlerimiz olacaktır. Burda belirtmek istediğim hocam günlük ihtiyacını karın tokluğunu vs. benim düşüncem yine bunun daha derin detaylı dinimizce yeri vardır muhakkak ama ben düşüncemi paylaştım.
Hocam bir gün otobüs durağında bekliyorum karnımda gerçekten aç. Bir adam geldi karnım aç allah rızası için dedi. Abi valla bende acıkmıştım gel dedim karşıda dönerci var yiyelim beraber dedim. Adam suratını ekşitti aklınca bir yalan söyledi evdekilerde aç abi dedi. Tamam dedim evdekilerede paket yaparız adam suratını bükerek tırıs tırıs yanımdan ayrıldı. Eminim benden fazla parası var ve benim gibi tavuk döner yemez herhalde

. Sonra durakta beklemeye devam ettim az ilerde bi kadına gitti kadın çıkardı kağıt bi para verdi ama kaç lira verdi bilmiyorum. Sonra kadında durağa geldi ve az önce yaşadığımı ona da anlattım. Kadın da ya ben iyi niyetle verdim allah rızası için dedi. Ablacım dedim bak biz otobüs bekliyoruz. Eminim ki o arka sokaktan arabasına binip evine gidicek dedim. Kadının morali bozuldu.
Şöle konular açmayın foruma yaaa Böyle makaleleri siteme yazmıyorum r10 a gelince yardırıyorum valla
Çokta şeetmemek lazım kısaca. Çalışalım arkadaşlar boş muhabbet yapmayalım