Hocam dinen yardım edeceğiniz kişiyi bulup gerçekten ihtiyacı olan kişiyi bulmak görevimizdir. Benim amelim iyi verdim gittiyle olmuyor.
Sokakta acıdığın bir insana para verip geçiyorsun ama binandaki bir komşun belki aç yatıyor. O yüzden herkes çevresinde ki insanlarla ilişkileri kuvvetli olmalı herkesin derdini dinlemeli.
Kesinlikle katılıyorum hocam ama ben dilenciler için belirttim ihtiyaç sahiblerine 1-2 lira verecek değiliz ama kendim için konuşuyorum yaşlı vs. dilenci gördüğümde 3-5 lira her neyse veriyorum ve gerçekten hemen hemen her gün 1-2 tanesine bunu yapıyorum diyebilirim. Gerçekten ihtiyaç sahibi değilse bile benim ona sadaka vermem benim günah işlediğim anlamına gelmez sanırım. Belirttiğiniz bence imkanı olan her müslümanın yapması gereken birşey.
İhtiyaç dediğin de değişiyor hocam

Ben de merak ediyorum, ihtiyacı olmadığı kadar parayı kazanmak için çalışmak helal midir? Diyelim ki güzelce geçinip gitmek için ayda 5bin lira yetiyor, ama biz sürekli daha fazla kazanmak için çalışıyoruz. Elimizdekiler yetmiyor, araba olsun, tatile çıkılsın vs derken bir şekilde sözde ihtiyaçlar uyduruyoruz. Dilenci adam neden bunlardan eksik kalsın? Eli yok kolu yok, dilensin ihtiyacından fazlasını kazansın belki robotik bir kol yaptırır.
Tabi sizde haklısınız

hocam gelire göre gider 3-4 yıl önce daha az maaşım vardı yetmiyordu şimdi çok şükür biraz daha fazla yine aynı fark eden birşey yok

20 bin de maaş alsak ona göre giderlerimiz olacaktır. Burda belirtmek istediğim hocam günlük ihtiyacını karın tokluğunu vs. benim düşüncem yine bunun daha derin detaylı dinimizce yeri vardır muhakkak ama ben düşüncemi paylaştım.