Organik ürünler, yöresel ürünler Bez sucuk gibi Tokat ev ekmeği gibi
Yemeğe meraklı olduğum için zamanında Tokat'tan baya ürün getirtmiştim. Özellikle bez sucuk, çökelek gibi şeyler alırdım. Bir site vardı 2 seneyi geçmiştir ismini hatırlayamadım hatırlarsam özelden yazarım.
Gerçek alımkar müşterileriniz size nereden ulaşmalı? sorusuna yanıt bulmalısınız. Adwords'te ana satış ürünlerinizin tıklama başına maliyetlerini, rekabeti inceleyerek bu kanalın doğru bir satış kanalı olup olamayacağını kendiniz analiz etmelisiniz.
Instagram sizin için güzel bir saha. Ancak doğru dönüş alamamanızın sebebinin doğru noktalara dokunamanız olduğunu düşünüyorum.
Mesela; kullandığınız görseller nekadar cezbedici? Paylaşımlarınıza kreatif birşeyler kattınız mı? Hedef kitlenizi doğru mu oluşturdunuz? Ben sizin yerinizde olsam 300 lira direk Instagrama nakit yatırım yapmak yerine 200 lira Instagram'a 100 lirada bu işlerden anlayan birisine verirdim.
Seçenekler çoğaldıkça kullanıcılar artık bilinçaltı farklılığa yöneliyor. Cezbetmelisiniz. Sucuk pazarlıyorsanız pasparlak turuncu bakır bir tencerede yarısı erimiş sapsarı tereyağı ile cozurdatmalısınız. Çökelek pazarlıyorsanız misal sarıldığını bezin tülbentin Istanbul Şile'de %100 organik pamuktan hazırlandığını öne çıkaran görseller kullanmalı, bilgiler sunmalısınız.
Tokat'ın organik ürünlerini son kullanıcıya ulaştıran diğer firmaların neleri ne şekilde ön plana çıkardığını önce araştırmalı sonra benimsemeli sonrada bu kalıptan çıkmanın yollarını araştırmalısınız. Farklılaştırmadan para harcamak yersiz.