sibermarka adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Küçük para hocam gelecek için durduğu yerde artsın diyorum. Enparanın faizi şu an en yüksek faiz oranlarına sahip bildiğim kadarıyla, orda bekletiyorum. Kriptolardan pek anlamıyorum. Ama dediğiniz olay kripto paralarda da söz konusu değil mi? Borsa ve kripto paralarda. Yani faizde alim gucu azalinca kar etmemis oluyorsun, borsa ve kriptoda da dususler olabiliyor. 2 sene icinde yukselse 3. sene ani dususe gecse ilk yatirdiğim aeviyelere geri inmiş olabiliyor. Grafiklere baktigimda bunu çok gordum o yuzden kafami karistirmisti.

Borsadan çok ileri duzeyde anlamıyorum hocam orta seviye diyelim. Forex konusunda pek bilgim yok ama bahsettiğiniz risk kaldiractan dolayı sanirim. Ben kaldiracla gunluk al sat yapmayi dusunmuyorum zaten boyle seylere pek vaktim yok. Turkiyede borsa ve ekonomi cok dirayetli olmadigi icin yabanci hisse senetlerine ki yatirsam diye dusunmustum o yuzden forex demistim. Forexten baska yolu yok sanirim yabanci hisselere yatirmak icin
Hocam zaten yaptığın yatırımı doğru yerde bırakmazsan zarar edersin. 120 liradan altın alanlar 300 lira olunca satmadılar, şimdi 220-240 bandına geriledi altın. Şimdi kâr mı etmiş oldular zarar mı etmiş oldular. Matematik kâr ettiklerini söylesede alım gücünde zarardalar. ING turuncu hesap faizi enparadan daha yüksek diye biliyorum, param yok benim sadece bakıcıyım ben