Zalmoxis adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kullanmadığın para ne kadar hocam önemli olan o. Büyük paranın getirisi büyük olur, küçük paranın getirisi küçük olur haliyle. ING'nin e-turuncu hesabına aylık faizle para yatırdığında. (her ay faizden geleni üzerine ekleyip tekrar yatırıyorsun) 50 bin TL'ye 1 yılda 10-15 bin TL arası getirisi oluyor. Yani 1 yılda %20 kâr elde etmiş oluyorsun en kötü ihtimalle. Fakat paranın değeri düşerse, yani elindeki paranın alım gücü gerilerse bu sefer elinde miktar olarak çok para olsada alabileceğin şey geçen sene ile aynı oluyor. Yine aslında kâr etmemiş oluyorsun. Aynı parayı altın ya da döviz ile kısa vadede de kazanabilirsin. Yada altcoinleri takip ederek onlarlada kısa sürede büyük paralar kazanabilirsin. Bir çok yöntem var parayı değerlendirmek için.
Küçük para hocam gelecek için durduğu yerde artsın diyorum. Enparanın faizi şu an en yüksek faiz oranlarına sahip bildiğim kadarıyla, orda bekletiyorum. Kriptolardan pek anlamıyorum. Ama dediğiniz olay kripto paralarda da söz konusu değil mi? Borsa ve kripto paralarda. Yani faizde alim gucu azalinca kar etmemis oluyorsun, borsa ve kriptoda da dususler olabiliyor. 2 sene icinde yukselse 3. sene ani dususe gecse ilk yatirdiğim aeviyelere geri inmiş olabiliyor. Grafiklere baktigimda bunu çok gordum o yuzden kafami karistirmisti.

dogantuysuz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam çok iyi anlamıyorsan Borsadan uzakdur. Forex e zaten hiç bulaşma 1 saatte paran buhar olabilir.
Borsadan çok ileri duzeyde anlamıyorum hocam orta seviye diyelim. Forex konusunda pek bilgim yok ama bahsettiğiniz risk kaldiractan dolayı sanirim. Ben kaldiracla gunluk al sat yapmayi dusunmuyorum zaten boyle seylere pek vaktim yok. Turkiyede borsa ve ekonomi cok dirayetli olmadigi icin yabanci hisse senetlerine mi yatirsam diye dusunmustum o yuzden forex demistim. Forexten baska yolu yok sanirim yabanci hisselere yatirmak icin